چکیده:
بازیهای المپیک دارای ابعاد و جنبههای تاریخی و اجتماعی گوناگونی است که یکی از این حیطههای جذاب و مهم مربوط به بحث غذایی این بازیها میباشد. هدف این پژوهش بررسی بحث غذایی بازیهای المپیک مدرن از آغاز تا پایان قرن بیستم بود. روش پژوهش اسنادی و کتابخانهای است. اطلاعات مورد نیاز با جمعآوری، دستهبندی و تجزیه و تحلیل کتابها، مقالات، گزارشها، منابع فارسی و لاتین منتشر شده در مورد بازیهای المپیک به دست آمده است. یافتههای پژوهش نشان داد که بحث غذایی بازیهای المپیک از آغاز تا کنون دستخوش تغییرات زیادی در ابعاد مختلف از جمله برنامهریزی، سازماندهی، هماهنگی، هدایت و کنترل بوده و از نظر مدیریتی، هر المپیک پیشرفتهای زیادی را تجربه کرده و به طور کلی یافتههای پژوهش به نوعی بیانگر سیر تکاملی بحث غذایی در ادوار برگزار شده بازیهای المپیک میباشد. یافتهها همچنین نشاندهنده ابداعات و نوآوریها در بحث غذایی هر دوره از بازیهای المپیک است، جایی که میزبانان در هر دوره حداکثر تلاش خود را مینمایند تا فرهنگ والای خود در بعد آشپزی را به تمامی جهانیان عرضه نمایند. با توجه به یافتههای پژوهش، میتوان نتیجه گرفت بحث غذایی رویدادهای بزرگ ورزشی از جمله بازیهای المپیک دارای ابعاد مدیریتی زیادی است و با شناخت این جنبهها میتوان به نحو مطلوبی این گونه رویدادها را مدیریت و اداره نمود.
The Olympic Games have a variety of historical and social aspects that one of the most appealing and important areas are gastronomy of Games. This study aims were an analysis on gastronomy issues of the modern Olympic Games from the beginning to the end of the twentieth century. Methodology is Documentary and library. The required information is obtained by collecting, categorizing and analyzing books, articles, reports, sources of Persian and Latin published on the Olympic Games. The research findings showed that the gastronomy issue of the Games from the beginning has undergone many changes in various aspects, including planning, organizing, co-ordination, leading and control and in terms of management, each Olympics has made many progress, and overall research findings are somehow a reflection of the evolution of gastronomy issue in the era of the Olympic Games. The findings also represent innovations in the gastronomy issue of each round of the Olympic Games that hosts in each era make their best efforts to give their culture their culinary dimension to the whole world. According to the findings of the research, it can be concluded that the discussion of gastronomy major sporting events, including the Olympic Games, has a lot of managerial dimensions and by knowing these aspects, we can manage these events in a desirable manner.