Skip to main content
فهرست مقالات

تاثیر استفاده از پودر گیاه کامل شوید (Anethum graveolens) بر عملکرد، برخی فراسنجه‌های خونی و سیستم اسکلتی جوجه‌های گوشتی مقاله

نویسنده مسئول:

نویسنده:

چکیده:

به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر گیاه کامل شوید (Anethum graveolens) بر عملکرد، غلظت برخی فراسنجه‌های خون و ویژگی‌های استخوان درشت نی جوجه‌های گوشتی، از 200 قطعه جوجه یک روزه (راس 308) در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار (10 قطعه در هر تکرار) استفاده شد. جوجه‌ها به طور تصادفی در بین تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر، 5/0، 0/1 و 0/2 درصد پودر گیاه کامل شوید توزیع شدند. در رابطه با میانگین خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجه‌ها در کل دوره پرورش، تیمار یک درصد پودر شوید بالاترین و تیمار دو درصد پودر شوید ضعیف‌ترین عملکرد را نشان دادند و تیمارهای حاوی سطوح صفر و 5/0 درصد پودر شوید در حد واسط دو تیمار نخست قرار گرفتند (05/0P <). از نظر ضریب تبدیل خوراک، تنها تفاوت معنی دار مشاهده شده در بین تیمارها به افزایش مقدار این ضریب در جوجه‌های تیمار حاوی دو درصد پودر گیاه شوید در کل دوره پرورش معطوف بود (05/0P <). غلظت آنزیم آلکالین فسفاتاز سرم در دوره‌های ارزیابی (21 و 42 روزگی) در تیمار حاوی دو درصد پودر گیاه شوید افزایش معنی داری را در مقایسه با دیگر تیمارها نشان داد (05/0P <). غلظت عناصر کلسیم و فسفر سرم تحت تاثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت. وزن، طول، عرض و درصد خاکستر استخوان درشت نی تفاوت معنی داری را در بین تیمارهای آزمایشی نشان نداد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از یک درصد پودر گیاه شوید در جیره جوجه‌های گوشتی ضمن بهبود عملکرد رشد، تاثیر نامطلوبی بر روند رشد و نمو سیستم اسکلتی جوجه‌ها ندارد.

To investigate the effects of the whole dill plant powder different levels on performance of some blood parameters and tibial characteristics of broilers, 200 one-day-old male chicks (Ross-308) were used in a completely randomized design with four treatments and five replicates (10 chicks per replicate). Chicks were randomly distributed among the experimental treatments including 0, 0.5, 0.1, and 0.2% levels of whole dill plant powder. In regards to feed intake and weight gain during the entire growing period, the treatments contained 1% and 2% of dill plant powder had the highest and the lowest feed intake, respectively, and treatments containing 0.5% dill powder and control group were in the middle of the first two treatments (P<0.05). In terms of feed conversion ratio, the only significant difference observed between treatments throughout the entire experimental period was a significant increase in the amount of feed conversion ratio in the chicks treated with 2% dill plant powder. Serum alkaline phosphatase concentration showed a significant increase in both assessing periods (21 and 42 days) for the 2% dill plant powder treatment compared to the other experimental treatments (P<0.05). Serum calcium and phosphorus concentrations were not affected by experimental diets. The weight, length, width, and ash percentage of the tibial bone did not show any significant difference between the experimental treatments. The results of this study showed that using 1% of dill plant powder in broiler chicken diets, while improving growth performance, did not have any adverse effect on skeletal growth and development of chickens.

کلیدواژه ها:

عملکرد ، جوجه گوشتی ، فراسنجه‌های خون ، پودر شوید (Anethum graveolens) ، سیستم اسکلتی

Dill (Anethum graveolens) powder ، Skeletal system ، Broiler chicken ، Blood parameters ، Performance


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

تحتاج دخول لعرض محتوى المقالة. إذا لم تكن عضوًا ، فتابع من الجزء الاشتراک.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You need Sign in to view the content of the article. If you are not a member, proceed from part Membership.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.