Skip to main content
فهرست مقالات

نوروز، فرهنگ مردم آبادی زفره zefreh کوهپایه اصفهان

نویسنده:

(6 صفحه - از 930 تا 935)

کلید واژه های ماشینی : نوروز، آب، گندم، نان، ذرت، حمام، آسیاب، عروس، موقع تحویل سال، مکتب‌خانه

خلاصه ماشینی:

"نانی که قبلا و برای نوروز پخته شده مانند نانی است که در ظرف سال تهیه‌ می‌شود با این تفاوت که نان مصرف روزهای اول سال با کنجد و سیاه‌دانه و گلرنگ‌1 زینت داده شده،نانوا موقع پختن نان،انگشتان خود را در آب گلرنگ می‌گذارد و در تنور می‌برد و به نان می‌پاشد،در نتیجه روی نان اثر انگشت با ریخته شدن آب گلرنگ‌ به رنگ زعفرانی دیده می‌شود. تبریک گفتن مانند محاوره به گویش محل است: مبارک بو-مبارک باشد عید تو مبارک-عیدتان مبارک‌ غیراز دیدار دوستان و بزرگان به زیارت اهل قبور نیز می‌روند،زن‌ها کاسه‌ای‌ را که در آن گل سرخ(گل سوری)خیسانده همراه می‌برند و ضمن خواند فاتحه روی‌ قبر هریک از خویشان خود قاشقی از این-آب گل(گلاب)(آب گلی را که خیسانده‌اند) می‌ریزند. اگر گل خشکیده از سال قبل نداشته باشند به جای آن سبزه‌ای را که برای‌ گردش سال پرورش داده بودند همراه برده و آن را به چند بخش نموده هر دستهء آن‌ سبزه را روی یکی از قبور خویشاوندان خود می‌گذارند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.