چکیده:
هدف: سلامت افراد جامعه، بیش از هر چیز به غذایی که مصرف میکنند، بستگی دارد. در این بین، دانشجویان به عنوان نسل آیندهساز، باید از سلامت جسمانی برخوردار باشند؛ لذا مدیریت و الگوی غذایی آنان از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف تحقیق حاضر، بررسی جامعهشناختی مدیریت غذا و الگوهای غذایی در بین دانشجویان مقیم خوابگاه دانشگاه شهید باهنر کرمان بود. روش: این پژوهش با رویکردی کمّی، به صورت پیمایشی و با استفاده از روش تصادفی طبقهبندی شده در بین 200 نفر از دانشجویان دختر و پسر خوابگاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شد. یافتهها: برای آزمون فرضیات از آزمونهای پیرسون، تی.تست و رگرسیون استفاده شد. یافتههای تحقیق نشان داد که 33 درصد دانشجویان رفتارهای مدیریت غذایی ناسالم و 34 درصد از آنان الگوهای غذایی ناسالم داشتند. علاوه بر این، دانشجویان آگاهی چندانی از روند مدیریت غذایی، مانند سرد کردن مواد غذایی نداشتند. نتایج آزمون فرضیات نیز نشان دادکه بین الگوی غذایی و مدیریت غذایی در دانشجویان رابطۀ مستقیم و مثبتی وجود داشت. همچنین بین جنسیت و مقطع تحصیلی با رفتارهای مدیریت غذایی رابطه وجود داشت. نتیجهگیری: زنان و کسانی که سطح تحصیلات بالاتری داشتند، از مهارتهای مدیریت غذایی بهتری برخوردار بودند.
Objectives: The health of people in a society depends more than anything on the food they consume. meanwhile, students, as the future generation, must be physically healthy. Therefore, their management and food pattern is of particular importance. The aim of the present study is the sociological investigation of food management and food pattern among dormitory students of Shahid Bahonar university of Kerman. Methods: This study is based on a quantitative approach and using stratified random sampling method and it was conducted among 200 girls and boys dormitory student of university of Kerman. Using test hypotheses Pearson, T-test and Regression.Results: The result showed that 33% of students had unhealthy food management behaviors and 34% of them had unhealthy eating patterns. In addition, they were unaware of the process of food management, such as cooling food stuff. The results of hypothesis testing also showed that there is a direct and positive relationship between dietary pattern and food management in students. There is also a relationship between gender and educational level with food management behaviors. Conclusion: So women and those with higher levels of education have better food management skills.
خلاصه ماشینی:
رفتارهاي مديريت غذا و الگوهاي غذايي در دانشجويان مقيم Original خوابگاههاي دانشگاه شهيد باهنر کرمان 1 Article سوده مقصودي 2 الهه قرباني چکيده هدف : سلامت افراد جامعه ، بيش از هر چيز به غذايي که مصرف مي کنند، بستگي دارد.
هدف تحقيق حاضر، بررسي جامعه شناختي مديريت غذا و الگوهاي غذايي در بين دانشجويان مقيم خوابگاه دانشگاه شهيد باهنر کرمان بود.
شريعتي و همکاران (١٣٩٦) در پژوهش «سبک مصرف غذا در تعليم و تربيت اسلامي» به اين نتيجه رسيدند که مطالب وگزاره هاي اسلام در حوزة تغذيه ، توصيه هايي پراکنده نيستند، بلکه داراي ساختاري جالب توجه اند و خروجي آنها برنامۀ غذايي مناسب و جامعي است که عمل به آنها و سبک مصرف ميتواند انسان را در بهره مندي کامل از فوايد و آثار تغذيۀ مناسب که علاوه بر جسم بر روح آدمي است ، کمک کند.
نتايج آزمون تي مستقل براي متغّير الگوي غذايي در دو گروه مجردها و متأهلها، نشان دهندة اين است که تفاوت معناداري بين آنها وجود ندارد(٠٠٥>p).
نتايج آزمون تي مستقل براي متغّير ميانگين غذايي در دو گروه مجردها و متأهلها، نشان دهندة اين است که تفاوت معناداري بين آنها وجود ندارد(٠٠٥>p).
نتايج آزمون تي مستقل براي متغّير الگوي غذايي در دو گروه زنان و مردان ، نشان دهندة اين است که تفاوت معنادار بين آنها وجود ندارد(٠٠٥>P).
از سوي ديگر، مقدار ضريب همبستگي برابر با ٠/١٦١ شده که نشان ميدهد بين دو متغّير رابطۀ مثبت و مستقيم وجود دارد؛ به اين صورت که با افزايش مهارتهاي مديريت غذايي، الگوي غذايي افراد نيز سالم تر ميشود.