چکیده:
دانش آموزان که درصد قابل ملاحظه ای از جمعیت در حال رشد را تشکیل می دهند به علت خصوصیات
روانی جسمانی بسیار آسیب پذیر می باشند به طوری که کمبودهای غذایی اثرات نامطلوبی بر روی
توانایی های آنها در استفاده از فرصت های محدود آموزشی می گذارد. شناخت ویژگی ها و خصیصه های
زیستی- روانی دانش آموزان اولین و اساسی ترین گام در فرآیند تعلیم و تربیت محسوب می شود. هنگامی
که دانش آموز از بعضی نیازهای اساسی خود محروم شود، تعادل حیاتی او مختل شده، سلامت جسم و
بهداشت وی به مخاطره می افتد. در حقیقت پیشرفت تحصیلی دانش آموزان متاثر از چگونگی تامین
نیازهای روانی و اجتماعی و برخورداری آنها از بهداشت روانی و تعادل حیاتی است. امروزه به دلیل این
که پدر و مادر معمولا شاغل می باشند، نظارت والدین بر تغذیه ی کودکان کمتر شده است، به همین دلیل
افزایش آگاهی و اجرای برنامه های آموزشی لازم در مدارس برای دانش آموزان امری مهم و ضروری به
نظر می رسد.
خلاصه ماشینی:
امروزه به دليل اين که پدر و مادر معمولا شاغل مي باشند، نظارت والدين بر تغذيه ي کودکان کمتر شده است ، به همين دليل افزايش آگاهي و اجراي برنامه هاي آموزشي لازم در مدارس براي دانش آموزان امري مهم و ضروري به نظر ميرسد.
در سطح کشور ما، سازمان هاي مختلفي در امر فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه نقش آفرين هستند که در ميان آنها سازمان آموزش و پرورش به عنوان يکي از مهمترين عوامل مؤثر در توسعه کشورها شناخته ميشود.
از آنجايي که دانش آموزان و اولياي آنها و کارکنان مدارس ، بخش قابل توجهي از جمعيت کشور را در برميگيرند، از اين رو آموزش اطلاعات صحيح غذا و تغذيه اي به چندين ميليون دانش آموز و معلم ، تأثير چشمگيري بر سلامت جامعه خواهد داشت .
امروزه به دليل اين که پدر و مادر معمولا شاغل ميباشند، نظارت والدين بر تغذيه ي کودکان کمتر شده است ، به همين دليل افزايش آگاهي و اجراي برنامه هاي آموزشي لازم در مدارس براي دانش آموزان امري مهم و ضروري به نظر ميرسد.
آموزش معلمين و هم چنين افزايش آگاهي والدين در مورد الگوهاي صحيح تغذيه اي يکي از فاکتورهاي مؤثر در بازدهي مثبت برنامه هاي آموزش تغذيه در مدارس ميباشد (انجمن رژيم غذايي آمريکا، ٢٠٠٠) نيازهاي تغذيه اي در سنين مدرسه : انرژي: در دوران مدرسه رشد کودکان به صورت نسبتا يکنواختي ادامه دارد و سال هاي آخر دبستان مقارن با شروع جهش رشد به ويژه در دختران است .
در صورتي که ميان وعده مصرف شود بخشي از پروتئين مورد نياز کودکان اين سنين تأمين ميشود (صادقي و همکاران ، ١٣٨٩).