چکیده:
این مطالعه ابتدا به تجزیه و تحلیل مبانی تقاضای کالا میپردازد و سپس تلاش میکند تا چارچوب مناسبی برای تقاضای گوشت در استان پیریزی کند.آنگاه با استفاده از دادههای سری زمانی ماهیانه مربوط به(1385-1373)بررسی و قابلیت دادهها و ایستایی متغیرها فرم نمایی مدل تقاضای گوشت خانوارهای شهری استان سیستانوبلوچستان را با بهکارگیری روشهای اقتصادسنجی برآورد میکند.به علاوه اعتبار و مقبولیت نتایج کسب شده با استفاده از تکنیکهای مختلف اقتصادسنجی مورد ارزیابی قرار میگیرند.مقاله حاضر با استفاده از الگوی وقفه توزیعی و روش حد اقل مربعات معمولی به برآورد 2Lتابع تقاضای گوشت قرمز خانوار شهری در استان سیستانو بلوچستان میپردازد و رابطه بین مصرف گوشت دام و گوشت مرغ و ماهی را در استان مورد بررسی قرار میدهد.نتایج به دست آمده حاکی از آن است که مصرف گوشت قرمز و مرغ در مناطق شهری،در سبد مصرفی افراد موجود و گوشت ماهی در این سبد موجود نمیباشد.محاسبه کششهای درآمدی و قیمتی تقاضای انواع گوشت در خانوارهای شهری استان نشان از ضروری بودن گوشت قرمز به عنوان یک کالا میباشد.علاوه بر این در خانوارهای شهری بین گوشت قرمز و گوشت مرغ جانشینی وجود دارد ولی اینجانشینی بین دو کالای گوشت قرمز و گوشت ماهی به چشم نمیخورد.
خلاصه ماشینی:
"مقاله حاضر با استفاده از الگوی وقفه توزیعی و روش حد اقل مربعات معمولی به برآورد تابع تقاضای گوشت قرمز خانوار شهری در استان سیستانو بلوچستان میپردازد و رابطه بین مصرف گوشت دام و گوشت مرغ و ماهی را در استان مورد بررسی قرار میدهد.
در این تحقیق مدل عرضه و تقاضای گوشت متناسب با شرایط ایران و با استفاده از سری زمانی 1370-1350 طراحی شده و پارامترهای مدل و کششهای ذیربط و نهایتا پیشبینی میزان عرضه و تقاضا و درصد خودکفایی واردات گوشت طی سالهای 1377-1373 در طول برنامه دوم توسعه تخمین و برآورد شده است:نتایج اولیه این مطالعه نشان میدهد در طول دوره مورد بررسی میزان تولید سرانه گوشت و خصوصا مصرف سرانه گوشت در ایران کاهش قابل تجمعی یافته است و مصرف گوشت در سطح بسیار نازلی نسبت به کشورهای پیشرفته و استانداردهای جهانی قرار دارد.
بعد از تخمین و برآورد تابع تقاضای گوشت قرمز برآورد را با استفاده از نرمافزار Microfit از لحاظ همجمعی مورد آزمون قرار دهیم تا بدینوسیله توابع برآورد شده برای پیشبینی قابل اعتماد و اتکا باشند متغیرها به صورت زیر تعریف میشود: LCRU-b0+bYU+bPCU+bPFU+bPHU LCRU -لگاریتم میزان مصرف گوشت قرمز در بین خانوارهای شهری استان در سال t .
تحقیق حاضر با توجه به اهمیت موضوع در راستای شناسایی عوامل موثر بر تقاضای گوشت قرمز به بررسی موضوع پرداخته است که در این مقاله ضمن رسم تصویری از تابع تقاضای گوشت قرمز در استان سیستانوبلوچستان،به بررسی سایر متغیرهای توضیحی و ارائه مدل موردنظر پرداخته و در نهایت با استفاده از تکنیکهای اقتصادسنجی آزمون ریشه واحد صورت گرفته و با کاربرد آزمون حد اکثر راستنمایی جوهانسون بردارهای تعادلی شناسایی و تخمین ضرایب صورت گرفته است."