خلاصه ماشینی:
"چه بعضی از غذاهای پرفیبر ممکن است کمتر از غذاهای پرفیبر دیگر گاز تولید کنند و آن مربوط به نوع غذا و دستگاه گوارش شماست بنابراین باید خود شما به تجربه دریابید که چه بکنید.
3-بعضی از افراد غذای ادویهدار را دوست دارند درحالیکه ادویه آنان را دوست ندارد و با آنان سازگار نیست در این صورت بهترین راه این است که از غذاهای ادویهدار کمتر میل شود.
این افراد فاقد آنزیمی هستند که به گوارش قند شیر کمک میکند در این صورت،این قند بدون اینکه گوارده شود،وارد رودهء بزرگ(گولون)میگردد که ممکن است باعث ایجاد گاز فراوان و گاهی قولنج شکم و اسهال گردد.
6-گاهی سوء هاضمه با حملهء قلبی اشتباه میشود،در این صورت چگونه باید بدانیم که حملهء قلبی در کار نیست،بلکه ناراحتی معده است؟این امر حائز کمال اهمیت است.
گرچه این خونریزی بسیار مهم نیست،ولی نباید فراموش کرد که ممکن است نخستین نشانهای از تورم روده و یا سرطان گولون باشد بنابراین با اولین نشانهای از خون در مدفوع،باید به پزشک مراجعه نمائید به ویژه اگر بیش از 05 سال دارید.
11-اگر شما پس از غذا،سوزش در معده یا نفخ شکم و درد شدید در ناحیهء تاق دل داشته باشید و درعینحال زخم معده هم نداشته باشید،شاید علت دیگری در کار باشد که باید در پی چارهجوئی برآئید.
با وجود اینکه هیچگونه مدرکی وجود ندارد که اثبات نماید معدهء افراد دچار سوء هاضمه بدون زخم،آسید زیادی تولید میکند،معهذا این ناراحتی ممکن است با خوردن داروی ضد آسید و یا داروی ضد زخم معده بهبود یابد."