Skip to main content
فهرست مقالات

رمضان در همدان

نویسنده:

(10 صفحه - از 272 تا 281)

کلید واژه های ماشینی : ماه رمضان ، ماه ، افطار ، سحر ، نان ، نماز ، ماه مبارک رمضان ، رمضان در همدان ، خانواده‌ها ، مساجد

خلاصه ماشینی:

"بدین ترتیب که اگر ماه شعبان سی روز باشد،روز سی‌ام آن ماه را برای کلوخ‌اندازان در نظر می‌گیرند،و در صورت مناسب بودن هوا-بویژه اواخر اردیبهشت تا آخر مهرماه-به باغ و دست و صحرا می‌روند،و ناهار را با خانواده و دوستان صرف می‌کنند،و به گفتگو و خوش و بش و بازی می‌پردازند،و چند نوبت چای و میوه و آجیل می‌خورند،و هنگام عصر به خانه باز می‌گردند؛و در صورتی که هوا مناسب نباشد-بویژه در فصول سرد سال-این مراسم را در (1)-برای درست کردن قورمه،گوشت بدون استخوان را با کمی چربی همراه آن می‌پختند و به آن نمک زیادی‌ اضافه می‌کردند و به صورت فشرده،درون خیک(که از پوست بز یا گوسفند درست شده و دباغی شده بود. *در این شب،پس از گرد آمدن اعضای خاندان و شنیدن صدای اذان‌ مغرب،همگان دور سفره گرد می‌آیند و بزرگترها با نمک یا آبجوش یا چایی افطار خود را باز می‌کنند،و سپس با خوردن‌ خوراکیهایی همانند گرده،شیرمال،نان‌ قندی،خرما،زلوبیا،بامیه،پنیر و سبزی و چای شیرین،کمی ته دل می‌گیرند،آنگاه‌ نوبت شام فرا می‌رسد،و صاحبخانه شامی‌ را که قبلا پخته و آماده کرده است،شامل:آش رشته،هلیم،حلوا،چلوخورش،چلوکباب، کوفته،شام کباب و مانند آن‌ها جلو میهمانها می‌گذارد،و آنان پس از صرف افطار و خوردن‌ چای و شیرینی و میوه،به صحبت کردن با یکدیگر و گوش کردن به رادیو و نگاه کردن به‌ تلویزیون می‌پردازند،و یا بزرگترها خاطرات گذشته و شرح سفرهای خود را برای جوانان‌ بازگو می‌کنند،و ساعاتی از شب گذشته،میهمانان روانهء خانه‌های خود می‌شوند. اما اگر ماه‌ روزه‌داری 29 روز باشد و مردم در اینکه آیا فردا عید است یا خیر مردد باشند،گروهی از معتمدان محل را به پشت بامها و بالای گلدسته‌ها می‌فرستند تا در آغاز شب ماه نو را بیابند."


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت)