چکیده:
حق بر غذا بهعنوان حق بنیادین هر شخص، حق بر رهایی از گرسنگی و دسترسی پایدار به غذا با کیفیت و کمیتی است که پاسخگوی نیازهای غذایی و فرهنگی او باشد. تحقق این حق با برآوردن نیازهای اولیه و اساسی انسان، زمینه تحقق سایر حقوق بشری شخص را فراهم میکند و از این جهت با کرامت انسانی مرتبط است. حق بر غذا بهعنوان یکی از حقوق زیر مجموعه حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ماهیتا و از نظر مکانیزمهای تضمین حق، مشابه حقوق مندرج در میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. از اینرو، تحقق آن تدریجی و با اتخاذ تمامی تدابیر مناسب است. تدوین استراتژیهای ملی، قانونگذاری، اقامهپذیری حق بر غذا، پیشنهاد الحاق پروتکل اختیاری بر میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که متضمن آیین شکایات فردی باشد همگی گامهایی در جهت تحقق این حق در سطح ملی و بینالمللی است. گامهایی که برای به نصف رساندن میزان فقر تا سال 2015 اتخاذ شده چندان موفق نبوده، در حالی که نیمی از آن مدت نیز سپری شده است.
Right to food as a fundamental right of every individual is the right to be free from hunger and sustainable availability of food with a quality and quantity which will meet one’s cultural and food needs. Fulfillment of this right allows for fulfillment of other human rights and hence this is related to human dignity. This right as a sub-category of economic, social and cultural rights is similar to rights enshrined in International Covenant for Economic, Social and Cultural Rights (ICESCR) by nature and fulfillment mechanisms. Thus, it would be realized progressively and through adopting all appropriate measures. Developing national strategies, legislation, justiceablility of right to food, suggestion for an optional protocol to ICESCR which contains an individual complaint procedure, are all steps for fulfilling this right in national and international levels. Until now, these steps have not been successful in halving poverty while half of this period has gone yet.
خلاصه ماشینی:
جهت تحقق این حق در سطح ملی و بینالمللی است.
حقوق اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی ازجمله حق بر غذا در تحقق سایر حقوقی است که امروزه
حق بر غذا در میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی عنوان مستقلی ندارد
کمیته حقوق اقتصادی،اجتماعی در تشریح عناصر حق بر غذا در این مورد تحت عنوان«نیازهای تغدیهای»مقرر میکند
مکانیزمهای تضمین حقوق مندرج در میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی است.
تعهدات دولتهای عضو میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی در بند(1)
به منظور تأمین تدریجی اعمال کامل حقوق شناخته شده در این میثاق با کلیه وسایل مقتضی
تفسیر کلی شماره 3 آن کمیته در مورد ماهیت تعهدات دولتهای عضو میثاق است.
کمیته در بند(9)تفسیر کلی شماره 3 خویش معتقد است که کاربرد این عبارت،نشانگر
شناسایی این مطلب است که تحقق حقوق مندرج در میثاق در مدت زمان کوتاه ممکن
. committee on economic,social and cultural rights,para.
وضعیت اقتصادی یک کشور است که سطح تعهدات یک دولت را در ارتباط با این حقوق تعیین میکند.
کمیته حقوق اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی در بند(15)تفسیر کلی خویش در مورد حق بر غذا در این مورد مقرر
یکی از تدابیر مناسب برای تحقق حقوق مندرج در میثاق،قانونگذاری است.
کمیته حقوق اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی در بند(32)تفسیر کلی خویش راجع به حق بر غذا پس از شناسایی حق
کمیته حقوق اقتصادی اجتماعی نیز از این شیوه برای پیشبرد کارش استفاده کند.
philip,the committee on economic,social and cultural rights,in the united nations and
زمینه تحقق سایر حقوقی است که در منظومهء حقوق بینالملل بشر برای نیل به ایدهآل انسان آزاد