خلاصه ماشینی:
"البته با توجه به اهمیتی که در سالهای اخیر به دانههای روغنی داده شده، وضعیت سویا در ایران نیز از لحاظ کشت و تحقیقات در زمینه کشت آن، رو به توسعه بوده است، به طوری که در سال 1371 در اراضی مستعد مازندران 41920 هکتار زیرکشت دانههای روغنی رفت که از این مقدار 36924 هکتار آن مخصوص کشت سویا و میزان محصول آن 117 هزار تن بود که نشان دهنده افزایش قابل توجه نسبت به سالهای قبل به خصوص در عملکرد است.
) مقایسه عملکرد تولید سویا در ایران با کشورهای عمده تولیدکننده متوسط عملکرد سویا در ایران براساس آخرین آمار (1385)حدود 1894 کیلوگرم در هکتار بوده که نسبت به سال قبل (1384) افزایش یافته است.
) وابستگی شدید کشور ما به منابع خارجی در تأمین روغننباتی موردنیاز که به حدود 90 درصد میرسد، باعث شده که سیاست افزایش سطح زیرکشت و افزایش تولید دانههای روغنی با محوریت دانه کلزا به عنوان یکی از سیاستهای اساسی و راهبردی موردنظر دولت قرار گیرد و با تنظیم و تدوین طرح جامع افزایش تولید منابع روغنی در کشور، نسبت به اجرای طرحهای ویژه در این زمینه اقدام شود.
به طور خلاصه تفاوتهای اساسی در هزینههای تولید و قیمت تمام شده دانه سویا در برزیل در مقایسه با کشورمان به شرح زیر است: الف اختلاف اساسی و ویژه در مالکیت ارضی و سطح زیرکشت که مهمترین دلیل در تفاوت قیمت و برداشت در هکتار است به تبع این ویژگی، کاهش هزینه نیروی انسانی و استفاده مفید از مکانیزاسیون و بهرهوری مناسب از سرمایه، مزید بر علت است."