چکیده:
یکی از وظایف مهم سیستم ایمنی، تولید اجزای محلول یا سلولی است که بدن را در برابر هرگونه التهابی حفاظت می کند. هدف از این تحقیق، بررسی تغییرات سطوح پلاسمایی اینترلوکین-17 (IL-17) ، پروتئین واکنشگر سی ( (CRP و کراتین فسفو کیناز(CPK) در موش های نر نژاد سوری بعد از هشت هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل امگا 3 است. به این منظور 170سر موش نر از نژاد سوری با میانگین سنی 2 ماه و میانگین وزنی 1±35 گرم انتخاب شدند. در ابتدا 10 سر از موش ها به منظور تعیین مقادیر پیش آزمون متغیرها کشته شده و بقیه موش ها به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل (40 سر)، مکمل (40سر)، تمرین (40 سر) و مکمل – تمرین (40سر) تقسیم شدند. هر روز به مدت 8 هفته مقدار 2/0 میلی لیتر(g/ 0.06 mlوزن بدن) روغن ماهی (امگا-3) که حاوی DHA وEPA بود، بوسیله گاواژ به موش های دو گروه مکمل و مکمل - تمرین خورانده شد. برنامه تمرینی حیوانات به مدت 8 هفته و پنج جلسه در هفته روی تردمیل حیوانات انجام گرفت. در پایان هشت هفته، تفاوت معناداری در سطوح پلاسمایی متغیرهای IL-17، CRP و CPK در گروه های کنترل، مکمل، تمرین و تمرین – مکمل مشاهده شد (05/0 p<) و مشخص شد مقدار IL-17 در گروه کنترل با دیگر گروه ها، گروه تمرینی با گروه مکمل و گروه مکمل با گروه مکمل- تمرین تفاوت معناداری دارند. در نهایت نتایج پژوهش نشان داد فعالیت ورزشی سطوح عوامل التهابی را افزایش می دهد، اما با مصرف مکمل امگا 3 ، میزان این عوامل التهابی تغییر پیدا می کند، هر چند تاثیر مصرف این مکمل بر این عوامل متفاوت بود.
خلاصه ماشینی:
هدف از این تحقیق ، بررسی تغییرات سطوح پلاسمایی اینترلوکین -١٧ (١٧-IL) ، پروتئین واکنشگر سی (CRP) و کراتین فسفو کیناز(CPK) در موش های نر نژاد سوری بعد از هشت هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل امگا ٣ است .
از طرف دیگر، با توجه به تاثیر ضدالتهابی ( احتمالا) امگا ٣، در تحقیق حاضر محققان می خواهند بدانند در صورت احتمال التهاب به دنبال فعالیت ورزشی ، مصرف مکمل می تواند مانع التهاب یا حداقل کاهش سطح این التهاب شود یا خیر؟ بنابراین در این پژوهش محققان برآنند تا تاثیر مصرف مکمل امگا ٣ به دنبال هشت هفته فعالیت شدید ورزشی بر سطوح ١٧-IL،CRP و CPK را بررسی کنند و بدانند آیا تفاوت معناداری بین گروه های مختلف وجود دارد یا خیر؟ روش تحقیق تحقیق مورد نظر به روش تجربی انجام گرفت .
جدول ٢_ مقایسة غلظت پنج نوبت اینترلوکین -١٧ (١٧-IL پیکوگرم در میلی لیتر)، پروتئین وانشگرسی (CRP، میلی گرم در لیتر) و کراتین فسفوکیناز (CPK، یولیت لیتر) در گروهها (رجوع شود به تصویرصفحه) بحث و نتیجه گیری نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد فعالیت ورزشی شدید هوازی موجب ایجاد التهاب می شود، اما با مصرف مکمل EPA و DHA (امگا ٣)، به دلیل جلوگیری از کاهش التهاب سطوح پلاسمایی ١٧-IL،CRP و CPK تغییر پیدا می کند، هرچند درصد این تغییرات متفاوت بود.