چکیده:
هدف از این پژوهش، درک تجربیات دانشجویانی است که برای اولین بار در شرایط واقعی اقدام به راه اندازی یک کسب وکار کرده اند. به این منظور، سوال پژوهش با عنوان« دانشجویان در طی فرایند صاحب کسب وکار شدن چه تجاربی را کسب کرده اند؟» شکل گرفت. جامعه ی مورد مطالعه دانشجویانی هستند که در نیم سال اول 89- 88 اقدام به راه اندازی یک کسب وکار کرده و در ضمن تجربیات خود را بیان و توصیف می کنند. برای انتخاب این افراد از نمونه گیری مبتنی بر هدف استفاده شد (4 دانشجوی دختر و 3 دانشجوی پسر). سپس، داده های مورد نیاز با مصاحبه ی انفرادی نیمه ساختارمند (از30 تا 45 دقیقه) و در محدوده ی زمانی 5/11/1389 تا 18/2/1390 جمع آوری شدند. یافته های تجزیه و تحلیل شده با استفاده از روش کلایزی، در پنج مفهوم اساسی طبقه بندی شدند. این مفاهیم عبارتند از: سخت و طاقت فرسا بودن راه اندازی کسب وکار، فشارزا (استرس) و چالش انگیز بودن، توام با فشارهای روانی- اجتماعی بودن، منجر به تغییر در دانش، نگرش و مهارت دانشجویان شدن و نیز افزایش اعتماد به نفس آن ها است
The main objective of this phenomenological study is to understand how students perceive their entrepreneurial experience in the College of Agriculture at Razi University. For this purpose a group of seven undergraduate students participated in this qualitative study. These nascent entrepreneurs were interviewed using semi-structured interview process. Data was analyzed using the Colazzi methodology. The results showed five core concepts as students revealed their experiences in producing mushrooms. These emergent concepts were: facing hardships in venture creation، stresses and challenges، and experiencing socio-psychological strain. However، students believed that a change in knowledge، attitude، and psychomotor skills significantly enhanced their self confidence.
خلاصه ماشینی:
به نقل از يارحميدي و همکاران ، ماهيت مثبت يا منفي بودن اين تجربه ها مي تواند تاثير معنـاداري بـر ادامـه ي فعاليـت هـاي کـسب وکـار کارآفرينانـه ي دانـشجويان در آينـده بگذارد، به طوري که آن هـا را بـه کارآفرينـان ملـي تبـديل کنـد ,et al &Yar Hamidi ) (٣٠٦.
حال سـوال ايـن اسـت ، کـه ايـن دانـشجويان در طـي فراينـد کـسب وکـار کارآفرينانه چه تجربياتي را متحمل مي شوند؟ و يا اينکه چـه تغييراتـي را در خـود احـساس مي کنند؟ مـروري بـر ادبيـات مـرتبط بـا موضـوع پـژوهش نـشان مـي دهـد کـه تـا بـه حـال پژوهش هاي کمي و کيفي داخلي محدودي در راستاي پاسخ گويي به اين سوال انجام شده است .
در اين راستا، اين پژوهش در صدد است با پديدارشناسي تجربيات دانـشجوياني کـه اقـدام بـه راه انـدازي کسب وکارهاي کارآفرينانه کرده اند، به اين سوال پاسـخ دهـد کـه ايـن دانـشجويان اولـين تجربيات خود را در شروع کار چگونه تشريح مي کنند؟ مروري بر ادبيات و پيشينه ي تحقيق امروزه چالش اشتغال نه تنها يکـي از مهـم تـرين مـسايل اجتمـاعي روز کـشور بـه شـمار مي آيد، بلکه با توجه به ميزان رشد جمعيت در دو دهه ي گذشته ، مي توان آن را مهـم تـرين چالش اجتماعي چند دهه ي آينده نيز به حساب آورد.
هر کدام از اين مفاهيم در ادامه توضيح داده خواهند شد: سخت و طاقت فرسا بودن يکي از موارد مشترک که شرکت کنندگان در تحقيق بـر آن بـه عنـوان اولـين تجربـه از راه اندازي کسب وکار کارآفرينانه توافق نظر داشتند، "سخت و طاقـت فرسـا" بـودن شـروع کار بوده است (نمودار شماره ١).