چکیده:
اجرای برنامههای ارگونومی از جایگاه ویژهای در مدیریت مهندسی برخوردار است و به این منظور و برای پیشگیری از زیانهای گاه عظیم انسانی و اقتصادی،تحقیق در زمینهی علل وقوع حوادث کار،یکی از وظایف مهم پژوهشگران مدیریت و ارگونومی را تشکیل میدهد.تحقیق حاضر،آمار حوادث کار مربوط به صنایع روغن نباتی خوراکی کشور را،بهعنوان صنعتی مهم و استراتژیک،مورد بررسی قرار داده و باتوجه به عوامل و متغییرهایی مانند سن،جنس و وضعیت تأهل حادثهدیدگان، ساعت،روز(در هفته و ماه)،ماه،سال،محل و علل وقوع حادثه، نتایج حادثه،آموزش یا عدم آموزش اصول ایمنی و ایام معالجه،به تجزیه و تحلیل آمار و ارقام حوادث پرداخته است.و در پایان اجرای برنامههایی مانند:آموزش ایمنی،افزایش انگیزش و رضایت شغلی،پرداخت دو هفتگی حقوق و دستمزدها به جای برنامهی ماهانه،نظارت بیش از پیش بر اجرای دقیق مقررات حفاظت فنی در قانون کار،استفاده از وسایل ایمنی فردی،و غیره را پیشنهاد کرده است.
خلاصه ماشینی:
"مربوط به صنایع روغن نباتی خوراکی کشور را،بهعنوان صنعتی مهم و استراتژیک،مورد بررسی قرار داده و باتوجه به عوامل و
در این تحقیق،آمار حوادث کار مربوط به 23 کارخانهی روغن نباتی خوراکی موجود
جدول 4،توزیع فراوانی تعداد و درصد افراد حادثهدیده را بر حسب ساعات وقوع
وقوع حوادث در فاصلهی ساعات 14-6،برابر 5/66 درصد است که این ارقام نیز با
در جدول 6،توزیع فراوانی تعداد و درصد افراد حادثهدیده بر حسب روزهای وقوع
رقم درصد حوادث را در این جدول به خود اختصاص داده است.
در جدول 7،توزیع فراوانی تعداد و درصد حادثهدیدگان بر حسب ماه وقوع حادثه،
توزیع فراوانی تعداد و درصد افراد حادثهدیده بر حسب سال وقوع حادثه نیز در جدول 8
جدول شمارهی 9،توزیع فراوانی تعداد و درصد افراد حادثهدیده را از نظر وقوع
و-نوع حادثهدر جدول 12،توزیع فراوانی تعداد و درصد افراد حادثهدیده بر حسب نوع حادثه،براساس
جدول 13،توزیع فراوانی تعداد و درصد افراد حادثهدیده را بر حسب عضو آسیب
اپیدمیولوژیکی حوادث کار سال 1356 در خصوص کارگران بیمهشده ایران،بیش از 90 درصد علل وقوع حوادث به بیاحتیاطی و کمتر از 10 درصد به دیگر عوامل منتسب
جدول 15،توزیع فراوانی تعداد و درصد افراد حادثهدیده را بر حسب نتیجهی
لازم به ذکر است که در بررسی اپیدمیولوژیکی حوادث کار سال 1356 در مورد کارگران بیمهشده ایران،7/98 درصد حوادث منجر به بهبودی 44%درصد منجر به قطع عضو
در این تحقیق ملاحظه گردید که،در صنعت روغن نباتی خوراکی کشور،جوانان بیش از سایرین با حوادث کار مواجه هستند و با افزایش سن،فراوانی حوادث در گروههای"