خلاصة:
زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale از جمله گیاهان دارویی است که در طب سنتی مطرح بوده و از دیرباز به عنوان مکمل غذایی کاربرد فراوانی داشته است. هدف از این بررسی سنجش اثر ضدمیکروبی عصار ههای آبی و هیدروالکلی زنجبیل بر برخی از باکتریهای بیماریزا و اثر سمیت سلولی زنجبیل بر رده سلولی سرطان معده (AGS) بود. ابتدا عصارههای آبی و هیدروالکلی استخراج و سپس سوسپانسیونهای میکروبی تهیه و استاندارد گردید. رده سلولهای سرطانی معده نیز در محیط، کشت گردید. رطوبت قرار گرفت. اثر ضدمیکروبی عصارهها به روش میکرو براث دایلوشن آزمونMIC سنجش گردید. از روش استانداردMTT نیز برای برآورد توانایی زیستی سلولهای سرطانی AGS در مجاورت عصاره آبی زنجبیل در غلظتهای 750، 1250، 1750 و 2250 میکروگرم در هر میلی لیتر در مدت زمانهای 24، 48 و 72 ساعت بهره گرفته شد. بر اساس یافتههای این تحقیق، عصاره هیدروالکلی زنجبیل توانست رشد باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، کلبسیلا پنومونیه و اشریشیا کلای مورد آزمایش را مهار نماید. بیشترین مقدارMIC، برای باکتری E. Coli 31/0گرم بر میلی لیتر، برای باکتری کلبسیلا پنومونیه 28/0 گرم بر میلی لیتر و برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 29/0 گرم برمیلی لیتر بود. همچنین بر اساس نتایج آزمون MTT، عصاره آبی زنجبیل بر حسب غلظت و زمان دارای اثر ضدسرطانی و بیش از 50 درصد کاهش تراکم سلولی بر رده سلولی AGS بود. مقدار IC50 نمونهها که بیانگر غلظتی از نمونه است که موجب 50 درصد مهار رشد سلولهای سرطانی میشود، 2250 میکروگرم بر میلی لیتر محاسبه شد. با توجه به یافتههای این تحقیق میتوان پیشنهاد نمود که عصاره آبی زنجبیل با غلظت مناسب قابلیت استفاده به عنوان یک مکمل غذایی مناسب برای مهار رشد برخی سلولهای سرطانی را دارا میباشد.
Introduction: Today Ginger in fresh and dried form is used as a spice around the world.Ginger with a scientific name of Zingiber officinale, is a herbal medicine. It is widely used inthe traditional medicine and utilised as a dietary supplement. The aim of this study is todetermine the antibacterial and anticancer properties and activities of hydroalcoholic extractof ginger.Materials and Methods: The cell lines were grown in RPMI supplemented with 10% FBS,1% penicillin and streptomycin. The cells were allowed to incubate at 37ºC in an atmospherethat contained 5% CO2 and 95% humidity. The extracts were also used with MIC onKlebciella Pneumoniae, E. Coli, Pseudomonas aeroginosa and Staphylococcus aureus. Thestandard MTT assay was performed to estimate cell viability after treatment by Zingiberextracts. We examined cytotoxicity effects of different concentrations the (250, 500, 750,1000, 1250, 1500, 1750, 2000, 1250, 2500, 2750 μg/ml) of Zingiber extracts on AGS celllines were examined.Results: Based on the findings of this Study, these extracts at different concentrations hadinhibitory effect on Klebciella Pneumoniae, E.Coli, and Staphylococcus aureus. Also Theresults of the MTT assay showed that the Zingiber extracts based on time and concentrationhad anticancer activities.Conclusion: Based on our results and findings it might be suggested that ginger extract withoptimum concentrations might be employed in food formulations to inhibit pathogenicbacteria and cancer cell lines.