Skip to main content
فهرست مقالات

کالیبراسیون تصاویر ماهواره meteosat-5 جهت تهیه نقشه های مختلف اقلیمی

نویسنده: ؛ ؛ ؛

زمستان 1385 - شماره 83 علمی-پژوهشی (16 صفحه - از 37 تا 52)

کلیدواژه ها : tasoeteM ،ماهواره‌های هواشناسی ،tastemuE ،کالیبراسیون ،نقشه‌های اقلیمی

کلید واژه های ماشینی : کالیبراسیون تصاویر باند مرئی ،کالیبراسیون تصاویر ماهواره ،روش کالیبراسیون خودکار لفور ،روش کالیبراسیون خودکار ،tasoeteM ،روش کالیبراسیون ،کالیبراسیون تصاویر ،روش کالیبراسیون خودکار تغییرات ،باند مرئی ماهواره ،tastemuE ،تصاویر باند مرئی ،تابندگی ،تصاویر ماهواره ،سنسور ماهواره ،تابع کالیبراسیون ،باند مرئی ،tasoeteM L ،ضریب کالیبراسیون روش خودکار ،ضریب کالیبراسیون ،لفور و همکاران ،رقومی ،واکنش طیفی سنسور ،واکنش طیفی ،مرئی ،عدد رقومی تصویر ،EBM ،ESMR ،L tastemuE ،tastemuE L ،محاسبه ضرایب کالیبراسیون

تابع کالیبراسیون رابطه بین عدد رقومی تصویر و مقدار انرژی رسیده به سنسور ماهواره را نشان می‌دهد.روش‌های مختلفی برای کالیبراسیون تصاویر باند مرئی ماهواره‌های‌{L tasoeteM L}پیشنهاد شده که از جمله مهمترین آنها روش کالیبراسیون خودکار لفور و همکاران و روش‌{L tastemuE L}می‌باشند.در این مطالعه از تصاویر ماهواره {L 5-tasoeteM L}در دوره آماری 2001 تا 2005 برای مقایسه نتایج این دو روش بر اساس سنجه‌های آماری‌{L ESMR L}و{L EBM L}استفاده می‌شود.نتایج نشان دادند که اختلاف بین تابندگی‌های محاسبه شده به وسیله دو روش و در نتیجه سنجه‌های آماری‌{L ESMR L}و{L EBM L}با افزایش عدد رقومی تصویر افزایش پیدا می‌کنند.در دوره آماری استفاده شده، بیشینه‌{L EBM L}و{L ESMR L}به ترتیب 7/13 و 6/12 ؟؟؟ بودند که نشان‌دهنده عملکرد نسبتا یکسان دو روش است.البته اگر چه روش کالیبراسیون خودکار تغییرات کوتاه مدت سنسور را نیز در نظر می‌گیرد و در کل برای کالیبراسیون تصاویر مناسب‌تر است ولی برای محاسبه ضرایب آن به تصاویر با پوشش کامل نیاز است و در اکثر مواقع به دلیل حجم زیاد، این تصاویر در دسترس نمی‌باشند اما روش‌{L tastemuE L}هر چند فقط تغییرات بلند مدت سنسور را در نظر می‌گیرد ولی برای محاسبه ضرایب آن فقط به شماره روز نیاز است و به ویژه هنگامی که تصاویر با پوشش کامل در اختیار نباشند به سادگی قابل استفاده است.

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.