خلاصه ماشینی:
"این کربوهیدرات هم وقتی تحت تأثیر آمیلاز(آنزیم موجود در بزاق دهان)قرار میگیرد،به قند تبدیل میشود و در نتیجه میتواند سبب پوسیدگی دندانها شود.
(فروزانی،1374) غذا خوردن مکرر: مهمترین عامل در ایجاد پوسیدگی دندان،مصرف پیدر پی قند و شکر و چسبیدن غذا به دندان،به ویژه مصرف آب نبات،شکلات و کربوهیدراتهای چسبیده(مثل غلات صبحانه)است.
مصرف تنقلات در هنگام خواب: در هنگام خواب،جریان بزاق کاهش مییابد،مکانیسم طبیعی تمیزکنندگی دندان توسط بزاق دهان کمتر صورت میگیرد و در نتیجه فرصت بیشتری برای تخمیر مواد و ایجاد پوسیدگی دندان به وجود میآید.
(فروزانی،1374) توصیههای کلی تغذیهای: بهترین راه مقابله با پوسیدگی دندان،محدود کردن مصرف نشاستههای چسبناک(مثل غلات صبحانه)و انواع شیرینیها و پیروی ار رژیم غذایی متعادل شامل مواد نشاستهای(مثل غلات و فرآوردههای آن)،فیبر رژیمی (سبوس گندم،کلم و سبزیهای برگی شکل)،میوهها و سبزیهای تازه است که اثر پاککننده بر روی دندانها دارند و نشاسته و شیرینیهای چسبنده به دندان را جدا میکنند."