خلاصه ماشینی:
"اسفناج تقویتکنندهء اعصاب اسفناج،یکی از مهمترین منابع ویتامینهای DṣCṣBṣA ،املاح معدنی،کلسیم،فسفر و آهن بسیار زیاد است.
اسفناج برای رشد دندانها و رفع مشکلات استخوانی شامل شکستگیها و ترمیم استخوان بسیار مفید است.
اسفناج به علت داشتن سکرتین،روی ترشحات معده،روده و لوز المعده تأثیر نیرودهندهای داشته و توانایی دستگاه گوارش را برای هضم مواد غذایی تقویت میکند،همچنین محرک غدهء مترشحهء دستگاه گوارش بوده و برای حرکات روده که به هنگام هضم و جذب غذا صورت میگیرد،مفید است.
اسفناج به واسطهء داشتن آهن غنی،برای رفع (به تصویرصفحه مراجعه شود) کمخونی،عمل خونسازی و تولید گلبولهای قرمز خون بسیار حائز اهمیت است.
برای افزایش شیر مادران شیرده و رشد کودکان، همواره خوردن اسفناج خام یا پخته توصیه میشود.
رایجترین غذاهایی که در کشور ما با اسفناج تهیه میشود عبارتند از:خورشـ آلواسفناج،نرگسی (اسفناج تفت دادهشده به همراه پیازداغ و تخم مرغ)و بورانی(مخلوط ماست و اسفناج پخته)،سوپ اسفناج نیز از جمله سوپهای بسیار لذیذ است."