چکیده:
اهداف:امروزه الگوی تمرینی مناسب همراه با مصرف گیاهان دارویی نقش مهمی در تنظیم تعادل انرژی، کاهش شاخصهای التهابی و افزایش دفاع ضداکسایشی در افراد سالمند چاق دارد. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین تناوبی شدید و مصرف چای سبز بر سطوح سرمی تیوردوکسین رودوکتاز-1،پاراکسوناز-1، اینترلوکین یک بتا،اینترلوکین شش و گالانین در مردان چاق سالمند تمرین نکرده، بود. مواد و روشها:در این مطالعه ۴۸ مرد سالمند چاق تمریننکرده به طور تصادفی در چهار گروه شامل تمرین تناوبی شدید، تمرین تناوبی شدید همراه با مصرف چای سبز، مصرف چای سبز و کنترل قرار گرفتند. پروتکل تمرین به مدت 8 هفته، هفتهای 3 جلسه و با شدت 90% ضربان قلب ذخیره اجرا شد.چای سبز روزانه به مقدار۴۵۰ میلیگرم(شش کپسول در روز)دریافت شد. نمونههای خونی قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی گرفته شد. دادهها با استفاده از آزمون شاپیرو-ویلک و تحلیل کوواریانس دوراهه از طریق نرم افزار SPSS-26 تجزیه و تحلیل شدند.یافتهها:نتایج نشان داد که اثر ترکیبی تمرین همراه با مصرف چای سبز و همچنین اثر تمرین به تنهایی باعث افزایش معنیدار سطوح تیوردوکسین رودوکتاز-1،پاراکسوناز-1 و کاهش معنیدار سطوح اینترلوکین یک بتا،اینترلوکین شش و گالانین شدند(P<0.05)؛ولی مصرف چای سبز به تنهایی تغییرات معنیدار را نشان نداد(P>0.05).بیشترین درصد تغییرات (افزایش و کاهش) ایجاد شده در متغیرهای بیوشیمیایی به گروه تمرین همراه با مصرف چای سبز اختصاص داشت.نتیجهگیری: انجام تمرین تناوبی شدید همراه با مصرف چای سبز، بیشترین تأثیر را بر افزایش سطوح آنزیمهای آنتیاکسیدانی، کاهش نشانگرهای التهابی و تعادل انرژی در مردان سالمند چاق تمریننکرده داشت.
Objectives:Nowadays, the appropriate exercise pattern along with the consumption of medicinal plants plays an important role in regulating energy balance, reducing inflammatory indicators and increasing antioxidant defense in obese elderly people.Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of HIIT and consumption of green tea on serum levels of antioxidant enzymes, inflammatory markers and galanin in obese elderly untrained men.Methods & Materials:In this study, 48 obese elderly untrained men were randomly divided into four groups including: HIIT, HIIT with Green Tea, Green Tea and Control. HIIT were performed for 8 weeks (3 sessions per week) with 90% HRR. 450 mg of green tea was received daily (six capsules per day).Blood samples were taken before and 48 hours after the last training session. Statistical analysis was performed using Shapiro-Wilk test and two-way analysis of covariance.Data were analyzed using SPSS-26 software with a significance level of pFindings:The results showed that the combined effect of HIIT with green tea consumption and the main effect of HIIT alone caused a significant increase in the levels of thioredoxin reductase-1, paraoxonase-1 and a significant decrease in the levels of interleukin-1β, interleukin-6 and galanin(P0.05). The highest percentage of changes (increase and decrease)created in biochemical variables was attributed to the HIIT with green tea group. Conclusion:Performing HIIT with green tea consumption had the greatest effect on reducing inflammatory markers, increasing antioxidant enzymes and energy balance in obese elderly untrained men.