چکیده:
حامیان بیوتکنولوژی با توسل به ادعاهایی بیاساس همچون معرفی محصولات دستکاری شده ژنتیکی به عنوان نمونههای پیشرفته محصولات طبیعی،در پی گمراه نمودن جامعه از پیامدهای این گونه محصولات هستند.ریفکین را میتوان از جمله مطرحترین مخالفین این صنعت نوپا برشمرد که در سالهای اخیر با پاسخهای علمی و مستند خود به ادعاهای صاحبان این صنعت،بر افشای ماهیت و مخاطرات این گونه محصولات و همچنین روابط پشت پرده بخشهایی از جامعه علمی با این صنعت پرداخته است.
خلاصه ماشینی:
"*اما پیش از این هم محصولات دستکاریشدهای داشتیم که در آزمایشگاهها نگهداری میشد و این آزمایش را میتوان اولین نمونه عرضه یک نمونه دستکاری شده در طبیعت دانست،به راستی این آزمایش و مخاطرات آن تا چه حد نسبت به نمونههای آزمایشگاهی جدی بود؟ *مسئولین این آزمایش هم باکتریای را انتخاب کرده بودند که در طبیعت وجود داشت و تصورشان بر آن بود که نقش آن در شکل دادن باران مهم است.
در آن دوره، کلینتون نخستوزیر انگلیس را تحت فشار قرار داد تا غذاهای ژنتیکی و نیز محصولات شرکت مونسانتو به بازارهای بریتانیا راه یابد،اما چند هفته بعد و با مشخص شدن ابعاد این موضوع در جامعه اروپا،وزاری محیط زیست اتحادیه اروپا گردهم آمدند تا عرضه این محصولات را به حالت تعلیق درآورند و این نقطه عطف بسیار مهم در این جریان محسوب میشود.
به ظاهر پیشرفتی مطلوب به نظر میرسد،اما در اینباره یک سؤال بیپاسخ میماند و آن اینکه زمانی که،میلیونها هکتار از زمینهایمان را به کشت این گیاهان اختصاص میدهیم،تکلیف پرندگان،حشرات،میکروبها و دیگر حیواناتی که از این گیاهان تغذیه میکنند،چیست؟ به راستی،با ورود گیاهانی چون ذرت،سویا و پنبه که دارای ژنهای مقاوم در باربر آفتکشها و علفکشها هستند،چه آسیبهایی به طبیعت و محیط زیست وارد میآید؟بله،شکلگیری علفهای مقاوم در برابر هرگونه آفتکشی،از جمله پیامدهای اولیه این رویکرد خواهد بود.
*در دیدگاه شما نسبت به این موضوع،سلامت غذاها چه نقشی دارد؟ *از آن جا که در این موضوع،ما با ورود غذاهای جدید ژنتیکی روبرو هستیم که تاکنون مصرف آن هیچ پیشینهای در زندگی بشر نداشته،توجه ما را به خود جلب نموده است."