خلاصه ماشینی:
"مسمومیتهای غذائی دکتر جهانگیری کازرونی 1-مقدمه الف-تعریف سم ب-درجه و شدت سمیت مسمومیتهای غذائی نزد انسان 2-مسمومیتهای غذائی میکروبی الف-استافیلوکوک ب-سالمونلا ج-کلستریدیوم بوتولینوم د-سایر باکتریها هـ-قارچهای ذرهبینی 3-فساد مواد غذائی در اثر میکروبها الف-فساد غذاهای تازه و خام ب-فساد غذاهای آماده و کنسروشده ج-آلودگیهای انگلی غذاها 4-مسمومیتهای غذائی غیرمیکروبی الف-مواد آفتکش ب-مواد افزونی به غذاها ج-سموم گیاهی 5-استعمال بیرویه داروها 6-سموم حاصل از صنایع 7-غذاهای دریائی 8-نتیجه 9-مراجع مسمومیت غذائی ناشی از آلودگیهای محیطی 1-مقدمه یکی از پدیدههای بسیار رایج محیطهای آلوده مسمومیتهای غذائی است که عوارض ناشی از آن ممکن است به مرگ منجر شود.
بررسیهای سالهای اخیر در مورد قارچهای ذرهبینی نشان داده است که علاوه بر افلاتوکسین سموم دیگری هم در بعضی قارچها وجود دارد که ممکن است عوارض مختلفی ایجاد کند مهمترین آنها را باختصار شرح میدهیم: 1-سم کاهشدهنده گلوبولهای سفید خون ATA یا (Alimentary-toxic Aleukia) -این سم بوسیله بعضی قارچها مثل هیمنوپسیس.
بطور کلی فساد مواد غذائی خام و تازه بیشتر در شیر و غذاهای دریائی مشاهده میشود:در مورد ماهیها و سایر جانوران آبزی مثل میگو،صدف،خرچنگ و غیره چون این جانداران بطور طبیعی در حرارتهای پائین زندگی میکنند لذا دارای سیستم آنزیمی فعال بوده و با قرار گرفتن در حرارتهای بالا و تماس با باکتریهای موجود در خشکی،بسرعت دچار فساد میشوند،عامل دیگری که باین فساد کمک میکند دراز بودن مدتی است که از صید ماهی تا رسیدن آن به بازار برای فروش ادامه مییابد.
در این مورد باید اشاره کرد که کلیه مواد آفتکش از نظر سمیت دارای قدرت یکسانی نیستند،بلکه بعضی از آنها میتوانند عوارض شدیدی ایجاد کنند،درحالیکه گسترش گروه دیگر بسیار محدود است."