Skip to main content
فهرست مقالات

نگهداری و نرمسازی چرم

نویسنده:

ISC (6 صفحه - از 46 تا 51)

کلید واژه های ماشینی : چرم، روغن، نرم، چرب، نگه‌داری و نرمسازی چرم، اسید، نمک، آب، آزمایش، نرم‌کننده، روغن وازلین، نگه‌داری، مقدار زیادی روغن وازلین، مازو، چرمهای صحافی، گیاهی، فرآیند، چرمهای صحافی با مازوی گیاهی، نرم‌کنندهء، ترکیبات، مقدار مواد محلول در آب، کاربرد محلول نمک خوراکی آزمایشی، کاغذ، اسید سولفوریک، اثر مواد نرم‌کننده، کاربرد، میزان خشک شدن رطوبت، جلوگیری، روغن وازلین استفاده، ترکیبات نرم‌کننده چرمهای

خلاصه ماشینی: "نرم‌کننده‌های مذکور ممکن است از جهاتی‌ بهترین مواد برای حفظ و نگهداری چرم بوده‌ باشد،ولی عیب مهم و قابل توجهی دارند و آن‌ این‌که ترکیبات حیوانی و گیاهی آنها،مقاومت‌ شیمیایی کافی ندارد. ضمن جستجو دربارهء این مواد،باید از مواد مصنوعی و یا موادی که ریشهء معدنی دارند، آنهایی را برگزینیم که خاصیت ایستادگی در مقابل اکسید شدن حرارتی و قابلیت نرم‌کنندگی‌ برای ترکیبات خاص را دارند. اثرش بر رنگ و قابلیت پخش شدن آن در سطح چرم،تعیین شد و میزان رنگ‌بخشی آن بر کاغذ،با روش‌ پرتوسنجی با ضریب‌های عبور نور از نمونه‌های‌ کاغذ تعیین گردید،کاغذ برای مدت سی تا شصت روز در تماس با چرم نرم شده،تحت‌ فشار 150 کیلوگرم بر مترمربع قرار داشته است. اما برای نرم‌ کردن چرم هیچگونه اثری ندارد،هرچند،گاهی‌ نرم‌کردن چرم برای حفظ جلدهای چرمی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است!در این رابطه با توجه به بررسیهای قبلی می‌توان چرمی را که‌ بیش از حد در معرض رطوبت قرار داشته بوسیلهء پردازش آن با ابزاری ساینده و سپس آغشتن آن با روغن ترمیم نمود. برای این بررسی،چرم از جلد جدا شد، سپس با آب مقطر نمناک و لایهء چسب با دقت‌ توسط ابزاری استخوانی یا شیشه‌ای برداشته شد آنگاه از آب گوگردی صاف شده استفاده گردید و مقدار زیادی روغن وازلین بر روی سطح داخلی‌ چرم پخش شد. این نشان می‌دهد که استفاده از چنین محلولی‌ مانع از بین رفتن و شسته شدن نمکهای حفظ کنندهء چرم نشده بلکه باعث نفوذ نمک به درون‌ آنها می‌شود و در حقیقت نمک مانع فرسودگی‌ چرم نمی‌گردد،بلکه باعث می‌شود،چرم‌ خاصیت خود را نگه دارد."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.