چکیده:
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین استقامتی و مصرف سیر بر VO2max مردان غیر فعال انجام شد. بدین منظور، 33 مرد غیر فعال سالم با میانگین سنی (7/25±5/2 سال) به چهار گروه دارونما، مکمل، تمرین دارونما و تمرین- مکمل تقسیم شدند. گروه دارونما و مکمل هر روز به مدت یک ماه 500 میلی گرم به ترتیب نشاسته و پودر سیر مصرف کردند. گروه سه و چهار علاوه بر مصرف روزانه نشاسته و سیر به مدت یک ماه سه جلسه در هفته به اجرای تمرینات استقامتی بر روی تردمیل پرداختند. به منظور تعیین VO2max از پروتکل بروس و دستگاه تجزیه وتحلیل گاز استفاده شد. نتایج نشان داد، VO2max در سه گروه مکمل (1/28±1/75)، تمرین- دارونما (0/74±2/62) و تمرین- مکمل (1/23±3/55) در مقایسه با گروه دارونما افزایش معناداری داشت(0/05≥P). همچنین، زمان اجرای آزمون در دو گروه تمرین- دارونما (12/77±41/62ثانیه) و تمرین مکمل(28/68±55/55 ثانیه) در مقایسه با گروه دارونما افزایش معناداری داشت(0/05≥P). بنابراین، تمرین استقامتی و مصرف سیر بر VO2max افراد غیر فعال تاثیر داشته، اما مصرف سیر تاثیر مضاعفی بر افزایش VO2max افراد غیر فعال بر اثر تمرین استقامتینداشت
The purpose of this research was to investigate the effect of endurance training and garlic consumption on VO2max. For this purpose, 33 non- active men with, average age (25.7±2.5 yr) randomly divided into four groups: placebo, supplementation, training-placebo and training-supplementation. The Placebo and supplement groups recieved each day for a month 500 mg of starch and garlic powder each each day formonth. Groups daily intake of starch and garlic in addition to three sessions of exercise per week for a three and four had month to run on a treadmill endurance training began. Bruce protocol and gas analyzer was use to determine VO2max. Results showed that VO2max in groups: supplements (1.75±1.), training-placebo (2.62±0.74) and training-supplements (3.55±1.23) were significantly increased compared to placebo (p≤0.05). Also during the exercise test in two groups training-placebo (41.62±12.77 s) and training-supplements (55.55±28.68 s) were significantly increased compared to placebo (p≤0.05). Therefore, endurance training and garlic supplementation was effective on VO2max. But, garlic supplementation had additional effect on increased VO2max in non-active subjects who participated in endurance training.