خلاصة:
زمینه و هدف: این مطالعه با هدف تحلیل چالشهای موجود و شناسایی راهکارها برای ارتقای امنیت غذا و تغذیه در ایران انجام شد. روش: مطالعه حاضر، یک مطالعه مروری(Review)است که از طریق مرور متون علمی موجود در حوزه امنیت غذایی و سیاستگذاری غذا و تغذیه با بررسی منابع معتبر در پایگاههای اطلاعاتی داخلی و خارجی نظیر؛PubMed, google scholar, SID, WOSو استفاده از کلیدواژههای امنیت غذایی، امنیت تغذیه، چالشهای امنیت غذایی، راهکار، ایران، جهان،food security, nutrition security, challenges, solutionsانجام شد. یافتهها: کشاورزی، بلایای طبیعی، عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و شاخص کیفیت رژیم غذایی از عوامل اثرگذار بر امنیت غذایی هستند. توجه به کیفیت رژیم غذایی افراد، اجرای سیاستهای غنیسازی مواد غذایی و مکمل یاری، ارائه جایگزینهای مناسب برای مواد غذایی که کمتر در دسترس اقشار آسیبپذیر و محروم قرار دارند، اجرای راهکارهای مناسب ارائه شده و آموزش صحیح تغذیه توسط سازمان های معتبر ضروری است. نتیجهگیری: بهتازگی مفهوم توسعه پایدار بسیار مورد توجه کشورها بهویژه کشورهای در حال توسعه مانند ایران قرار گرفته است. یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار، امنیت غذایی است که برای ریشهکن کردن گرسنگی و ناامنی غذایی از کشور، اقدامات همهجانبه نیاز است.
Background: This study was conducted with the aim of analyzing existing challenges and identifying solutions to improve food and nutrition security in Iran.
Methods: The present study is a review through the review of existing scientific texts in the field of food security and food and nutrition policy by examining reliable sources in domestic and foreign databases such as PubMed, google scholar, SID, WOS and using the keywords of food security, Nutrition security, food security challenges, solutions, Iran, world, food security, nutrition security, challenges, solutions were done.
Results: Agriculture, natural disasters, political, economic, and social factors, and diet quality index affect food security. Paying attention to the quality of people's diets, implementing food enrichment and supplemental aid policies, and providing suitable alternatives for food that are less accessible to the vulnerable and deprived. It is necessary to implement the appropriate solutions provided and provide proper nutrition education by reputable organizations.
Conclusion: The concept of sustainable development has recently received much attention from countries, especially developing countries such as Iran. One of the main pillars of sustainable development is food security, which requires comprehensive measures to eradicate hunger and food insecurity in the country.