خلاصة:
پژوهش حاضر با بررسی و تحلیل کیفی مشکلات تعاونیهای تولید روستایی درصدد است تا دیدگاه مدیران عامل تعاونیها را در مراحل کاشت،داشت،برداشت،بازاریابی و بازاررسانی تولیدات کشاورزی ارزیابی نماید.همچنین به نظریههای گوناگونی که در زمینه تأثیر مشارکت و همیاری روستائیان در تولید محصولات کشاورزی وجود دارد اشاره میگردد.محقق با شرح مراحل تحقیق به تشریح ابعاد مشکلات تعاونیهای تولید روستائی و بررسی میزان موفقیت این نوع تعاونیها در استان کرمانشاه میپردازد و در خاتمه توصیههای خود را برای حل مشکلات تعاونیهای موصوف پیشنهاد میکند.
ملخص الجهاز:
"نتایج نتایج این پژوهش کیفی به صورت دستهبندی شده در پنج مقوله مورد بررسی قرار میگیرد: 1-ابتدا به بررسی مشکلات تعاونیهای تولید روستایی در استان کرمانشاه در فعالیتهای قبل از کاشت که شامل یکپارچهسازی اراضی، تسطیح اراضی،پوشش انهار،جاده بین مزارع، حفر چاه آب،زهکشی اراضی،نصب سیستم آبیاری تحت فشار و توسعه سطح زیر کشت میپردازیم.
برخی از مشکلات تعاونیهای تولید روستایی در استان کرمانشاه از دیدگاه مدیران عامل در فعالیتهای مرحله کاشت عبارتاند از:درآمد کم کشاورزان،غالب بودن سطح باغات در برخی مناطق تحت حوزه عمل تعاونی تولید،سیاست غلط دولت،بیرغبتی و بیتمایلی کشاورز، عدم استقبال و همکاری کشاورزان،عدم اتحاد کشاورزان،عدم هماهنگی در ایدههای کشاورزان، سنگلاخی و کوهستانی بودن زمینهای منطقه، کمبود ادوات و دستگاههای مربوطه.
برخی از مشکلات تعاونیهای تولید روستایی استان کرمانشاه از دیدگاه مدیران عامل در فعالیتهای مرحله داشت عبارتاند از:کمبود ادوات و دستگاههای مربوطه،کمبود بودجه و اعتبار کافی،عدم توصیه مسئولان،مشکلات و مسایل مالی تعاونیها(تسویه حساب با بانک و...
). 4-در این قسمت از مطالعه به بررسی مشکلات تعاونیهای تولید روستایی استان کرمانشاه در فعالیتهای مرحله برداشت که شامل کمباین برای برداشت گندم،خرمنکوب، وسیله حمل و نقل محصول میباشد میپردازیم.
برخی از مشکلات تعاونیهای تولید روستایی استان کرمانشاه از دیدگاه مدیران عامل در فعالیتهای مرحله برداشت عبارتاند از: کمبود ادوات و دستگاههای مربوطه،عمده و یکدست نبودن زمینها،ناهموار بودن زمینها، به فروش رفتن ماشینهای کشاورزی طی سنوات گذشته،رغبت کمتر کشاورز نسبت به تعاونی، کرایه کاری شخصی.
برخی از مشکلات تعاونیهای تولید روستایی استان کرمانشاه از دیدگاه مدیرا عامل در فعالیتهای مرحله پس از برداشت عبارتاند از: عدم احساس نیاز و ضرورت،بنیه مالی ضعیف تعاونی،فقدان ادوات و دستگاههای مربوطه،نبود امکانات کافی در منطقه،خرید محصولات عمده توسط دولت،نبودن کشت مشترک،همکاری نکردن کشاورز."