چکیده:
زمینه و هدف: امروزه تغییرات سریع محیط، تشدید فضای رقابتی، رشد سریع کسب و کارهای کوچک و افزایش روزافزون انتظارهای جامعه، نیاز به نوآوری و کارآفرینی را برای بقای سازمان ها ضروری کرده است. در دهه های اخیر فعالیت های کارآفرینانه به درون سازمان ها راه یافت و مدیران نیز به کارآفرینی به طور فزاینده ای توجه کردند تا بتوانند به اختراع و نوآوری و تجاری کردن محصولات و خدمات خود بپردازند. در این تحقیق نگارنده به دنبال بررسی و تعیین میزان تاثیر مهارت های مدیران ناجا در شکل گیری رفتارهای کارآفرینانه کارکنان است.
روش شناسی: در این تحقیق، با استفاده از رویکرد کمی (توصیفی – پیمایشی) به بررسی تاثیر متغیر مهارت های مدیران (فنی، انسانی و ادراکی) بر رفتارهای کارآفرینانه کارکنان پرداخته شده است. داده های تحقیق به وسیله پرسش نامه و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای جمع آوری و از روش مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شده است.
یافته ها: یافته های این تحقیق حاکی از آن است که هر سه نوع مهارت مورد بررسی مدیران شامل مهارت های فنی، اداراکی و انسانی، در شکل گیری رفتار کارآفرینانه کارکنان تاثیر مثبت و معنی داری دارند. هم چنین نتایج نشان می دهد که مهارت فنی با بار عاملی 53/ 0 بیشترین تاثیر را بر رفتار کارآفرینانه می گذارد و مهارت های ادراکی و انسانی با بارهای عاملی 44/ 0 و 33/ 0 در رده های بعدی قرار دارند.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان می دهد که به منظور خلق رفتار کارآفرینانه در کارکنان باید مدیران سازمان مهارت ها و قابلیت های مختلف مدیریتی را دارا باشند؛ زیرا بر اساس مدل شایستگی و مهارتی مدیریتی، وجود هر سه مهارت منجر به این نوع رفتارها می شود.
خلاصه ماشینی:
تأثیر مهارتهای مدیریتی بر رفتار کارآفرینانه کارکنان ناجا (مورد مطالعه : سازمان ناجا در شهرستان آران و بیدگل ) تاریخ دریافت : ١٣٩٤/٠١/٢٣ تاریخ پذیرش: ١٣٩٤/٠٤/١٣ 1 مهدی علیزاده از صفحه ١٤٣ تا ١٦٠ چکیده زمینه و هدف: امروزه تغییرات سریع محیط ، تشدید فضای رقابتی، رشد سریع کسب و کارهای کوچک و افزایش روزافزون انتظارهای جامعه ، نیاز به نوآوری و کارآفرینی را برای بقای سازمانها ضروری کرده است .
یافته ها: یافته های این تحقیق حاکی از آن است که هر سه نوع مهارت مورد بررسی مدیران شامل مهارتهای فنی، اداراکی و انسانی، در شکل گیری رفتار کارآفرینانه کارکنان تأثیر مثبت و معنیداری دارند.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان میدهد که به منظور خلق رفتار کارآفرینانه در کارکنان باید مدیران سازمان مهارتها و قابلیت های مختلف مدیریتی را دارا باشند؛ زیرا بر اساس مدل شایستگی و مهارتی مدیریتی، وجود هر سه مهارت منجر به این نوع رفتارها میشود.
شومپیتر، گارتنر، دالینگر، هیسریش و پیتر خلاقیت و نوآوری را با تعاریف خود از کارآفرینی آمیخته اند و کارآفرین را به عنوان یک نوآور سازمانی معرفی کردهاند؛ با این وجود برخی 1 - Kemelgor 2 - Morris 3 - Zampetakis 4 -Recklies 5 - Hisrich and peters 6 - Spencer and gomez 7 -Gordon 8 - Entreprendre از نویسندگان نظیر دراکر، استیونسون، رابرتز، گروسبک و جاریلو کارآفرین را به عنوان فردی که در جستجو و بهرهبرداری از فرصتی است که تشخیص داده است ، تعریف کردهاند (سوزا، لیم و هاواراسنا١، ٢٠٠٠).