خلاصه ماشینی:
"مصرف آهن برای درمان کم خونی از گذشته شناسائی شده بود،به طوری که پس از شناخت آهن در بدن(قرن هجدهم)،با استفاده از آن به صورت قرار دادن میخ به مدت یک شب در سیب و مصرف آن و یا پختن میخ آهنی در بعضی غذاها(در روستاهای ایران معمول است)،کم خونی را درمان میکردند.
(یک لیتر آب که در طول یک ساعت کار سخت دفع میشود حاوی نیمی از نیاز متوسط روزانهی آهن است)همچنین تخریب سلولهای قرمز خون در پاها که به دلیل صدمات وارده بر پاها به هنگام ورزش رخ میدهد و قاعدگی در خانمها نیز از دیگر اتلاف آهن است.
رژیمهای با آهن کم،جذب ناقص مواد غذایی و خوردن غذاها و داروهائی که جذب آهن را دشوار میکنند از عوامل اصلی کاهش آن هستند.
همچنین باید از نوشیدن چای و خوردن مواد خوراکی مانند گردو و خرما که حاوی مقداری زیادی تانن هستند،بلافاصله بعد از غذاهای آهندار مانند گوشتها،جگر و مانند آنها خودداری کرد،چون آهن موجود در مواد غذایی را تغییر میدهند و آن را غیر قابل جذب میکنند."