چکیده:
کودکان در دنیای امروز به ناگزیر خارج
از خانهها نیز تغذیه میشوند و بسیاری
حتی نمیتوانند از دستپخت خانگی.
غذاهای مادرانه و از توجه به اصول
ایمنی در تغذیه توسط مادران خود
برخوردار شوند. یافتههای تحقیقات
بسیار در مراکز معتبر ابران و کشورهای
دیگر نشان میدهند که تغذیه عاملی
اساسی در رشد و نمو همهجانبه و
بهویژه سلامتی و رشد هوشی کودکان
در سالهای اولیه است. این یافتهها
بهویژه نشان میدهند که ریشه بسیاری
از مشکلات رفتاری و ناسازگاریهای
هیجانی و روانی کودکان در تغذیة
نادرست و سوءتغذ به نهفته است. اگر به
چگونگی تهیة مواد غذایی و استفاده از
آنهاء زمان استفاده از این مواد و موارد
دیگر توجه نشود.ء مطمئنا خسارتهای
جبرانناپذیری به جسم و روان کودکان
وارد می آید. به همین سبب. جا دارد در
این دوران صنعتی شدن و کمبود وقت.
و استفاده از غذاهای فریز شده و آماده
به عامل تغذیه کودکان از سالهای پایه
و در خانهها و نیز مراکز پیشدبستانی
توجه روزافزونی شود.
از آنجا که فردای جامعه با کودکان امروز شکل
میگیرد. پس این وظیفة سنگین بر دوش
ماست که جسم و روح و روان کودک را به
بهترین وجه ممکن پرورش دهیم و سلامت
و کارایی او را در حد اعلا اعتلا بخشیم. تغذیه
علاوه بر نقش بسیار مهمی که در ارتقای
رشدء تکامل, فراگیری و سلامت حال و آیندة
کودکان داردء در پیشگیری و درمان تعدادی از
بیماریهای دوران کودکی و حتی بزرگسالی
زندگی افراد میشود.
شویوة عملا در سال اول زندگی شکل
میگیرد و عادتهای غذایی بین یک تا دو
سالگی پیریزی میشود. اگر تغذیة کودکان
به انواع سوءتغذیه دچار شوند که از جمله
میتوان به افزایش نیافتن وزن متناسب با
سن ، چاقیهای موضعی و بیماریهای مربوط
عملا در
سال اول
زندگی شکل
میگیرد و
عادتهای
غذایی
بین یک تا
دو سالگی
پیریزی
مود
به ریزمغذیها اشاره کرد.
برای اطمینان از توفیق در امر تغذیة کودکان, باید تغذیة
انحصاری با شیر مادر را از دقایق اول عمر شروع کرد و تا پایان
ششماهگی ادامه داد. آنگاه ضمن شروع به استفاده از غذاهای
کمکی مناسب. تغذیه با شیر مادر همچنان باید تا پایان ۲
سالگی ادامه یابد (انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر جمهوری
اسلامی ایران» ۱۳۹۰).