چکیده:
سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیطزیست یک ابزار مدیریتی برای کنترل و بهبود عملکرد بهداشت،
ایمنی و محیط زیست در همه برنامه های توسعه و پروژه های صنعتی یا تشکیلات سازمانی بوده است و
موجب به حداقل رساندن اثرات نامطلوب صنعت بر محیط و افزایش اثرات مطلوب آن از طریق تامین
ایمنی همه جانبه کلیه کارکنان و همکاران سازمان، تجهیزات و تاسیسات و به حداقل رساندن حوادث و
آسیب های ناشی از کار از طریق کنترل یا حذف شرایط ناایمن و ارتقاءسطح سلامت افراد از طریق اعمال
راهکارهای کنترلی مدیریتی، میگردد. هدف از انجام تحقیق کاربردی حاضر، بررسی نقش مدیریت
بهداشت، ایمنی و محیطزیست درحفاظت محیط زیست وتحقق توسعه پایدار دربنادر (بندر امام خمینی
(ره)) بود .روش انجام تحقیق حاضر به صورت توصیفی پیمایشی بود که اطلاعات آن به صورت
کتابخانهای- میدانی و با استفاده از پرسشنامة محقق ساخته گردآوری شد. در نهایت دادههای بدست امده با
مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که؛ مولفههای AMOS استفاده از نرمافزار
،(% هفتگانة مدیریت بهداشت، ایمنی و محیطزیست دارای رتبهبندی خطمشی واهداف استراتژیک ( ٥٦
رهبری و تعهد ( ٤٥ %)، ممیزی و بازنگری ( ٢٨ %)، ارزیابی و مدیریت ریسک ( ٢٧ %)، اجرا، ثبت و پایش
٢٢ )، سازماندهی، منابع و مستند سازی ( ٢٠ %) و طرحریزی ( ٢٠ %) جهت پیشبینی اثر هریک روی %)
کاهش آلودگی آب دریا میباشند.
خلاصه ماشینی:
بررسي تاثير مولفه هاي مديريت بهداشت ، ايمني و محيط زيست روي آلودگي آب دريا (مطالعه موردي: بندر امام خميني) شيدا رستميفر دانشجوي کارشناسي ارشد دانشگاه آزاد اسلامي واحد نجف آباد، اصفهان ، ايران چکيده سيستم مديريت بهداشت ، ايمني و محيط زيست يک ابزار مديريتي براي کنترل و بهبود عملکرد بهداشت ، ايمني و محيط زيست در همه برنامه هاي توسعه و پروژه هاي صنعتي يا تشکيلات سازماني بوده است و موجب به حداقل رساندن اثرات نامطلوب صنعت بر محيط و افزايش اثرات مطلوب آن از طريق تأمين ايمني همه جانبه کليه کارکنان و همکاران سازمان ، تجهيزات و تأسيسات و به حداقل رساندن حوادث و آسيب هاي ناشي از کار از طريق کنترل يا حذف شرايط ناايمن و ارتقاءسطح سلامت افراد از طريق اعمال راهکارهاي کنترلي مديريتي، ميگردد.
نتايج اين مطالعه نشان داد که ؛ مولفه هاي هفت گانۀ مديريت بهداشت ، ايمني و محيط زيست داراي رتبه بندي خط مشي واهداف استراتژيک (٥٦%)، رهبري و تعهد (٤٥%)، مميزي و بازنگري (٢٨%)، ارزيابي و مديريت ريسک (٢٧%)، اجرا، ثبت و پايش (٢٢%)، سازماندهي، منابع و مستند سازي (٢٠%) و طرح ريزي (٢٠%) جهت پيش بيني اثر هريک روي کاهش آلودگي آب دريا ميباشند.
نتايج اين مطالعه نشان داد که ؛ مولفه هاي هفت گانۀ مديريت بهداشت ، ايمني و محيط زيست داراي رتبه بندي خط مشي واهداف استراتژيک (٥٦%)، رهبري و تعهد (٤٥%)، مميزي و بازنگري (٢٨%)، ارزيابي و مديريت ريسک (٢٧%)، اجرا، ثبت و پايش (٢٢%)، سازماندهي، منابع و مستند سازي (٢٠%) و طرح ريزي (٢٠%) جهت پيش بيني اثر هريک روي کاهش آلودگي آب دريا ميباشند.