چکیده:
با افزایش ابتلا به بیماری نوپدید کووید 19 در جهان و تعطیلی بسیاری از مراکز تجاری، اداری، مدارس و مهدهای کودک و ایجاد قرنطینه خانگی برای شکستن زنجیره کرونا، بیشتر افراد خانواده در خانه به سر میبرند. در قرنطینه خانگی ممکن است از یک سو برخی خانوادهها به مواد غذایی مناسب دسترسی نداشته باشند و از سوی دیگر ممکن است مصرف مواد غذایی پرکالری حاوی چربی، قند و نمک و مصرف زیاد تنقلات نامناسب افزایش یابد. افزایش دریافت غذاهای چرب و نوشیدنیهای شیرین و پرکالری، افزایش اندازه سهم غذاهای آماده، کمتحرکی، افزایش مدتزمان تماشای تلویزیون و استفاده بیشتر از رایانه، تبلت و موبایل از علل اصلی چاقی در کودکان و نوجوانان است که با پیامدهای زیانبار، سلامت آنها را به خطر میاندازد. هر خانوادهای میتواند با مدیریت مطلوب تغذیه از یک رژیم غذایی متعادل و سالم برای کودکان و نوجوانان برخوردار شود. این مقاله با هدف کنترل وزن کودکان و نوجوانان در شرایط قرنطینه کرونایی، نکاتی را برای اصلاح و تغییر رفتارهای غذایی و شیوههای تغذیه کودکان و نوجوانان پیشنهاد میکند.
خلاصه ماشینی:
تغذیه کودکان و نوجوانان در دوران قرنطینه خانگی در بیماری کووید ۱۹ دکتر مریم زارعی ۱۳۹۹/۰۷/۲۲ با افزایش ابتلا به بیماری نوپدید کووید ۱۹ در جهان و تعطیلی بسیاری از مراکز تجاری، اداری، مدارس و مهدهای کودک و ایجاد قرنطینه خانگی برای شکستن زنجیره کرونا، بیشتر افراد خانواده در خانه به سر میبرند.
مراقبت در هنگام غذا خوردن کودکان و نوجوانان و کنترل آن به تعادل در مصرف غذا و دریافت متعادل انرژی کمک میکند.
بنابراین نکات زیر برای اصلاح و تغییر رفتارهای غذایی و شیوههای تغذیه کودکان و نوجوانان پیشنهاد میشود:• از بشقاب کوچکتر استفاده شود و حجم غذا کم باشد و در صورتی که کودک و نوجوان غذای بیشتری خواست به او داده شود.
• به بو، مزه و بافت ماده غذایی در هنگام خوردن غذا و جویدن توجه شود و کودک یا نوجوان غذای خود را آرامآرام بجود.