خلاصه ماشینی:
"پس به دور از حب و بغضها مولانا به یاد میآید که چسان باید آیینهء اندیشه را از غبار غرض بپیراییم: چو غرض آمد هنر پوشیده شد صد حجاب از دل به روی دیده شد شاید به یک اعتبار بتوان مردان دوبعدی ایران را به چهار دسته بخش کرد:نخست آن دسته که نه تنها در زندگی سیاسی بلکه در زندگی علمی و فرهنگی نیز مثبت و سرافراز بودهاند و از این دسته باید قائم مقام فراهانی،3میرزا حسن خان مشیر الدوله(پیرنیا)4،ملک الشعرای بهار،5 علامهء دهخدا،6محمود محمود(پهلوی)،7و دکتر غلامحسین صدیقی8را نام برد.
ایرانشناسی *** آقای دکتر جلال متینی سردبیر مجلهء ایران شناسی مدتیست در صددم به شما نامهای بنویسم و از راه خیرخواهی شما هموطن و برادر دینیام را به این موضوع تنبه بدهم که چرا شما در بعضی از مقالههایتان بیجهت با کلماتی که بوی مخالفت از آن به مشام من میرسد دین اسلام را مورد انتقاد و بیمهری قرار میدهید بیجهت با هرچه عنوان اسلام و اسلامی در دنیا دارد که در حقیقت همهء آنها موجب سربلندی بنده و شما و همهء مسلمانان است مخالفت میکنید.
آقای اکبری جناب عالی دربارهء«رقص اسلامی»چه نظری دارید؟ آقای اکبری،براستی نظر حضرت عالی دربارهء تصویری که در مقالهء هنر اسلامی در «دایرة المعارف بریتانیکا»چاپ شده،و ما در صفحهء پیش آن را چاپ کردهایم،چیست؟ وقتی بعنوان یک مسلمان میبینیم چیزهایی را به دین ما نسبت میدهند که صد در صد خلاف است،چه باید بکنیم؟اعتراض به کسانی که از اسلام و ایران دفاع میکنند،یعنی همین کاری که شما کردهاید،یا اعتراض به افراد و دستگاههای مقتدری که نام اسلام را ملعبهء دست خود قرار میدهند و به موازات آن به «ایرانزدایی»نیز میپردازند،یعنی کاری که بنده در سالهای زندگی در غربت انجام دادهام."
کلید واژه های ماشینی:
اسلامی
،
ایران
،
اشعار
،
هنر
،
فارسی
،
دین
،
ادبی
،
پاوند
،
تاریخ
،
زبان