خلاصه ماشینی:
"» فضل الله بن روز بهان خنجی هم جریان باز دید محمد شیبانی خان از نسخههای کتب موجود در خراسان را-به سال 914-با اصطلاح عرض در کتاب مهماننامه بخارا یاد کرده و نوشته است:«در بلده فاخره بخارا عرض کتب خراسان دیده نسخه مشهوره به جامع رشیدی به عز عرض همایون رسانیدند.
ایشان در فهرست نسخههای خطی متعلق به آستانه ستی فاطمه(ع)(حضرت معصومه قم)متذکر اهمیت عرضهای مندرج در نسخههای خطی آن بقعه شده و نشان داده است که میان سالهای 1102 تا 1297 بیست و هفت بار کتابهای موجود در آنجا باز دید شده بوده است و بر بعضی از نسخههای آنجا نشانه هفت هشت عرض و بیشتر دیده میشود.
پس از آن نسخه«شمایل النبی»شماره 4983 کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران است با عرضهای مورخ 924 و 934 و 944 و 954 و چون دقت شود معلوم میشود که هر ده سال یک بار نسخه مذکور عرض دیده شده است.
نسخههایی که در کتابخانههای آستان قدس رضوی، آستانه قم، حضرت عبد العظیم، کتابخانه سلطنتی محفوظ است عرضهای مذکور بر آنها معمولا دلالت دارد بر آنکه از چه سالی آن نسخهها در آن مجموعهها نگاهداری میشده است.
در نسخهای از بهارستان جامی که اینک به کتابخانه دانشگاه منچستر تعلق دارد و پیش از آن در مجموعه لیندزیانا بوده و اصولا کتابخانههای هندوستان مالک آن بودهاند نزدیک به سی«عرض» دیده میشود که فهرست آنها را تا آنجا که خطوط خوانده شدنی بود به صورت پیوست در پایان این گفتار به دست دادهام و عکس آن را نیز آوردهام."
کلید واژه های ماشینی:
عرض
،
کتابخانه
،
کتابخانههای آستان قدس رضوی
،
آستان قدس رضوی
،
تحویل
،
نسخههای خطی
،
نسخههای کتابخانههای آستان قدس
،
قیمت
،
کاغذ
،
فهرست قرآنهای آستان قدس