خلاصه ماشینی:
"از زمان علامه حلی،مکتب برجسته فقه شیعی،یعی مکتب اصولیون،مدعی است که برخلاف اهل سنت،نظام فقهی تشیع همواره روبه گسترش بوده و از رکود آن جلوگیری شده است و علت این امر استفاده مستمر فقهای شیعه از اجتهاد بوده است،چنین توصیفی از تفکر فقهی juristic) (theory اهل سنت،برخاسته از نزاع شیعه و سنی است،و همچنین درستی آن محل بحث است،لیکن هنگامی که درصدد به دست آوردن فهمی از گسترش فقه شیعی برآییم،این مسئله اهمیت کمی خواهد داشت.
این مسئله دارد که اخباریگری عقیده اصلی شیعه است و آراء مجتهدان در توسعه بعدی تفکر شیعی به وجود آمده و احتمالا یک بدعتگزاری است،01 پذیرش متقابل اخباریون و اصولیون نسبت به یکدیگر با اثر محمد امین استر آبادی تماما تغییر کرد: «بانگ این نزاع تا زمان نویسنده کتاب الفوائد المدنیة برنخاسته بود.
بحرانی سه تفاوت میان اخباری و اصولی را چنین ترسیم میکند: «آشکارترین چیزی که برای مجتهدان ادعا میشود،این است که آنان منابع فقه را چهارچیز میدانند:کتاب،سنت،اجماع و دلیل عقل-که به برائت الاصلیه و استصحاب بازمیگردد.
در توصیف مهم دیگری که از این نزاع صورت گرفته است،در میان چهل نقطه اختلافی که میان اخباریها و اصولیها به وسیله عبد الله سماهیجی ذکر شده است اجتهاد اولین اختلاف است،51علاوه بر این بحرانی در دیگر توصیف خود از این نزاع،در«الدرر النجفیة»، یکی از هشت تفاوتی که برمیشمرد،اجتهاد است.
شاید سر این خبر این است که اگر آراء متفاوتی از امام باقی بماند،هر شخص امر متفاوتی را در مقایسه با شخص دیگری که با امام مرتبط است به ایشان نسبت میدهد،آنگاه مذهب آنها در نظر اهل سنت احمقانه به نظر خواهد آمد،و در نظرشان آنها نادان و بیدین خواهند بود و متهم به دروغگویی در نقل خواهند شد و بیاهمیت جلوه خواهند کرد."
کلید واژه های ماشینی:
اصول فقه شیعهی اخباری
،
فقه
،
فقه شیعهی اخباری و نظریه
،
اخباری
،
شیعهی اخباری و نظریه فقهی
،
اجتهاد
،
اخباریها
،
امام
،
اهل سنت
،
سنت