خلاصه ماشینی:
"کشت بافت و سلول گیاهی افزایش سریع جمعیت و کمبود مواد غذایی سبب شده است که پژوهشگران در جستوجوی روشهای جدید و مؤثری به منظور افزایش بازدهی تولید مواد غذایی برآیند.
استفادهی مستقیم از ژنتیک در سطح سلول در کاهش زمان برنامههای بهنژادی برای تهیهی رقمهای پرمحصول،مقاوم به آفتها و بیماریها،مقاوم به تنشهای محیطی و همچنین کیفیت مناسب آنها مؤثر است.
کشت بافت و سلول گیاهی روشی است برای ازدیاد گیاهان که با استفاده از کشت بافت یا سلولی خاص همچون برگ،جنین،هیپوکوتیل،بساک،میکروسپور و پروتوپلاست میتوان تعداد زیادی گیاه تولید کرد.
شایان یادآوری است که روش کشت بافت و سلول به عنوان مکمل روشهای متداول اصلاح نباتات به شمار میرود ولی جانشین آن نیست.
فصلهای ششم تا هشتم به القای تقسیم سلولی و باززایی گیاه از تودههای سلولی و همچنین کشتهای تعلیقی و هشت فصل آخر کتاب به موارد کاربردی کشت بافت و سلول شامل هاپلوییدها،پروتوپلاستها،تنوع سوماکلون،گزینش سلول،نگهداری ژرمپلاسم در شرایط انجماد،متابولیتهای ثانویه،ریزازدیادی و دستورزی ژنتیکی اختصاص یافته است."