خلاصه ماشینی:
"افزایش قیمت مواد غذایی در جهان کشورهای در حال توسعه آسیایی دفتر تحقیقات و سیاستهای پولی و بازرگانی گردآوری و ترجمه:نجم الدین آهمند1 براساس گزارش اخیر سازمان خواروبار جهانی(فوریه 2011)قیمت جهانی مواد غذایی نسبت به فوریه سال پیش بیش از 30 درصد افزایش داشته است که بیشترین افزایش ناشی از افزایش قیمت غلات،حبوبات،روغنهای خوراکی و گوشت بوده است که عمدتا به دلیل کمبود تولید آب میباشد که خود ناشی از شرایط نامساعد آب و هوا،عوامل ساختاری و دورهای بعد از بحران غذا طی سالهای(2008-2007)و همچنین بهبود سریع اقتصاد کشورهای نوظهور در کوتاه مدت پس از بحران و افزایش تقاضا برای مواد غذایی میباشد.
تغییرات در نرخ رشد تولید ناخالص داخلی با توجه به ترکیب افزایش 30 درصد در قیمتهای جهانی مواد غذایی و نفت در سال 2011 انتظار میرود افزایش بیشتر قیمت در کالاها در سطح جهانی آثار بیشتری بر رشد تولید ناخالص داخلی کشورهای در حال توسعه آسیایی داشته باشد.
افزایش در قیمتهای بین المللی متأثر از افزایش قیمت دو کالای اساسی و کلیدی(در تولید و مصرف)در کشورهای در حال توسعه آسیا یعنی برنج و گندم و همراه با افزایش در سایر مواد غذایی دیگر میباشد که تورم مواد غذایی را به طور متوسط در ژانویه 2011 حدود 10 درصد در داخل کشورها افزایش داده است.
نتایج شبیهسازی نشان میدهد در صورتی که افزایش 30 درصدی قیمت مواد غذایی در طول سال 2011 ادامه داشته باشد احتمال رشد تولید ناخالص داخلی برای برخی از کشورهای در حال توسعه آسیایی که واردکننده مواد غذایی هستند تا 0/6 درصد کاهش خواهد یافت."