خلاصه ماشینی:
"بتاکاروتن ایزومر طبیعی، رنگدانۀ کاروتن است که رنگ زرد-نارنجی را در گیاهان و برخی از میوهجات و سبزیجات ایجاد میکند و به دلیل دارا بودن ویژگیهای آنتی اکسیدانی به عنوان مکمل رژیمی مورد استفاده قرار میگیرد.
اما رنگهای گیاهی طبیعی دیگری نیز وجود دارد که هم به طور مستقیم مورد استفاده هستند و هم در صنعت غذایی به کار میروند.
به دلیل آنکه زردچوبه در مناطقی مانند اروپا،هند و خاور میانه در تهیۀ انواع غذاها بسیار مورد استفاده است،تاکنون در معرض آزمایشهای مسمومیت شناسی مختلفی قرار گرفته و بر اساس آنها مشخص شده که زردچوبه اثرات ضد موتاسونی دارد،سمیت حد دهانی آن بسیار پایین است و هیچ مدرکی دال بر سرطانزایی،مسمومیت تولید مثلی و یا تراتولوژی این ترکیب به دست نیامده است.
اگر بخواهیم به طور فهرستوار منابع میکروبی رنگهای خوراکی طبیعی را بیان کنیم چنین میشود: الف)رنگدانههای با گرید دارویی تهیه شده توسط باکتریها:کاروتنوئیدهای حاصل از باکتریها ب)رنگ دانههای با گرید دارویی تهیه شده از قارچها:بلاکسلا تریسپورا و زمانی که همزیستی برای تولید بتاکاروتن بسیار موثر است،رنگ دانۀ حاصل از موناسکوس،رنگ قرمز آرپینک حاصل از نی سلیوم اکسالیکوم، ریبوفلاوین به عنوان رنگ زرد غذایی،بتاکاروتن حاصل از موکور سرسینلوئید،بتا کاروتن حاصل از فیکو مایسس بلکسلیانوس،تولید لیکوپن از بقایای ذرات ج)رنگدانههای با گیرد غذایی حاصل از مخمرها:آستاگزانتین حصال از گزانتوفیلومایسس دندروهوس با نام قبلی فافیا رودزیما،کاروتنوئیدهای حاصل از جنس رودوترولا د)رنگ دانههای با گرید غذایی حاصل از میکرو آلگها:بتاکارتن حصل از میکرو آلگها،گونههای دونالیلا منابع تولید بتا کاروتنوئیدها،استفاده از هماتوکوکوس برای تولید آستاگزانتین."