خلاصه ماشینی:
"این فصل به بحث در مورد مواد معدنی موجود در غذاها و انواع ومقدار املاح موجود در شیر،گوشت و گیاهان پرداخته است و در خاتمه ضمن معرفی عناصر ناچیز که برای انسان ضروری هستند،اطلاعاتی در مورد هر یک از آنها ارائه نموده است.
» تریب فراوانی تعدای از عناصر ناچیز در محیطهای مختلف < SC > فصل ششم:رنگها این فصل با معرفی سیستمهای طبقهبندی رنگ(سیستم CIE -سیستم هانتر)آغاز میشود و پس از ارائه اطلاعاتی در مورد این سیستمها به بحث در مورد عوامل ایجاد کنندهء رنگ در غذاها شامل پیگمنتها،کلروفیلها،کاروتنوئیدها و کارامل پرداخته است.
» «پیگمنت چغندر چغندر خوراکی منبع خوب پیگمنت قرمز میباشد و بطور فزایندهای برای رنگ کردن مواد غذایی استفاده میشود.
» فصل نهم:ویتامینها «ویتامینها معمولا به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتند از ویتامینها محول در آب و ویتامینهای محلول در چربی،وجود ویتامینها در مواد غذایی مختلف به حلالیت آنها در آب یا چربی مربوط است.
در مبحث مربوط به هر ویتامین نام شیمیایی،فرمول ساختمانی، نقش آن در بدن،عوامل کاهش دهندهء ویتامین،میزان پایداری و ناپایداری ویتامین در شرایط مختلف،سایر ترکیباتی که مانند آن ویتامین عمل میکنند و جدول تعدادی از مواد غذایی که دارای مقادیر مشخص از آن ویتامین هستند،آورده شده است.
» فصل دهم:آنزیمها در این فصل پس از بیان ماهیت و کاربرد آنزیمها،به روشهای طبقهبندی آنها اشاره نموده و سپس در بارهء هر گروه از آنزیمها اطلاعات مشروحی ارائه شده است.
همچنین در فصل هشتم از صفحه 138 تا 160 بحثهای پیچیدهای در مورد تنش و کرنش اجسام بیان شده است که بسیار تخصصی میباشند و به دلیل سنگین بودن این مباحث،وجود آنها کمک چندانی به افزایش اطلاعات مطالعه کنندگان نمیکند."