چکیده:
گسترش روز افزون شبکههای تولید محصولات صنایع غذایی و همچنین تنوع تولیدکنندگان و شیوههای متنوع تامین محصولات صنایع غذایی و از سوی دیگر وجود عدم حتمیتهای مختلف نظیر عدم حتمیت در عرضهی نهادههای اصلی تولید، تقاضای بازار و قیمتها موجب پیچیدگی در مدیریت زنجیرهی تامین صنایع تولید محصولات غذایی گشته است. در مطالعهی حاضر با استفاده از برنامهریزی خطی تصادفی چند مرحلهای به بررسی مسالهیبرنامهریزی تولید در صنعت تولید رب گوجهفرنگی پرداخته شد. صنعت تولید محصولات غذایی با عدم حتمیت در عرضهی نهادهی اصلی تولید مواجه بوده که بهعلت عوامل متعددی نظیر عوامل طبیعی، نوسانات قیمت نهادههای تولید میباشد. بدین منظور این عدم حتمیت در عرضهی نهاده(گوجهفرنگی) در برنامهریزی فروش یک صنعت تولید رب گوجهفرنگی در استان خراسان شمالی مورد توجه قرار گرفت. برای توصیف زنجیره عرضه واحد تولیدی و ارائهی الگویی برای عرضهی نامعین گوجهفرنگی از مدل برنامهریزی خطی تصادفیچند مرحلهای و یک الگوریتم تجزیه جهت محاسبهی سیاستهای بهینهی فروش استفاده شد. بدین منظور میزان بهینهی تولید، فروش و میزان موجودی انبار در دورههای مختلف تولید تعیین شد. بنابراین توصیه میشود که مدیران واحدهای تولیدی با در نظر گرفتن عدم حتمیت عرضهی نهادههای اصلی در برنامهریزی تولید با کاهش فروش و در نتیجه هزینهی ناشی از دست دادن جایگاه خود در بازار مواجه نشود. طبقه بندیJEL:C61, M21, M31
Increasing food production networks and the diversity of producers and various methods of food supply and existence of various uncertainties such as uncertainty of inputs supply، market demand and prices have brought about complexity in supply chain management for processed food. Present study aims to investigate production planning problems for tomato processing industry in northern Khorasan. To describe the supply chain of industry and present a model for uncertain tomato supply، multistage stochastic linear programming model and decomposition algorithm were used to determine optimal sale policy. Therefore، optimal levels of production، sale and inventory levels were determined at different periods of production. Based on findings of the study، it is recommended that managers in the industry should pay more attention to supply uncertainty of the primary inputs in production planning to avoid decreasing sales and their shares in the market.
خلاصه ماشینی:
"بنابراین توصیه میشود که مدیران واحدهای تولیدی با در نظر گرفتن عدم حتمیت عرضه ی نهاده های اصلی در برنامه ریزی تولید با کاهش فروش و در نتیجه هزینه ی ناشی از دست دادن جایگاه خود در بازار مواجه نشود.
سوالات اصلی این مطالعه در برنامه ریزی تولید در هر ماه با توجه به عدم حتمیت عرضه گوجه فرنگی بدین صورت میباشد که چقدر تولید کند؟ چه میزانی از محصول را در همان ماه بفروش برساند؟و چه میزان از محصول را ذخیره نماید؟ مواد و روش ها در این بخش ، ابتدا مبانی نظری مربوط به پیش بینی و شبیه سازی مدل به روش مونت کارلو با استفاده از نرم افزار Simetar مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .
بدین صورت که کارخانه ی مورد نظر در هر ماه چقدر تولید کند؟ چه میزانی از محصول را در همان ماه به فروش برساند؟ چه میزان از محصول را ذخیره نماید؟ بدین منظور از مدل برنامه ریزی تصادفیچند مرحله ای و یک الگوریتم تجزیه جهت محاسبه ی سیاست های بهینه ی تولید در شرایط عدم حتمیت عرضه ی گوجه فرنگی استفاده شد.
با توجه به نتایج مطالعه توصیه میشود که مدیران واحدهای تولیدی با در نظر گرفتن عدم حتمیت عرضه ی نهاده های اصلی در برنامه ریزی تولید با کاهش فروش و در نتیجه هزینه ی ناشی از دست دادن جایگاه خود در بازار مواجه نشود.
A multistage stochastic programming model for sustainable forest-level timber supply under risk of fire."