چکیده:
ماهنامه تعاون در راستای اهداف خود در شمارههای گذشته نسبت به معرفی برخی از زمینههای مساعد برای تشکیل تعاونیهای تولید اقدام کرد و در این چارچوب اطلاعاتی در زمینههای پرورش دام و دامپروری،پرورش ماهیان گرم آبی، پرورش ماهیان سرد آبی،پرورش زنبور عسل،پرورش اردک،پرورش کاو شیری،پرورش گوساله و...)که برای تشکیل تعاونیهای تولیدی مناسب بود تقدیم خوانندگان عزیر و متقاضیان تشکیل شرکتهای تعاونی نمود. اینک در ادامه سلسله مطالب،به یکی دیگر از زمینههای اقتصادی میپردازیم تا علاقمندان و متقاضیان تشکیل تعاونی قادر شوند با آگاهی بیشتر و با توجه به علاقه و توانائیهای خود از مطالب استفاده نموده و در زمینه فعالیت تعاونی آینده خویش انتخاب مناسبتری داشته باشند.به این ترتیب از این شماره به معرفی برخی از زمینههای فعالیت در بخش کشاورزی خواهیم پرداخت.باشد که مورد استفاده علاقمندان قرار بگیرد:
خلاصه ماشینی:
"(به تصویر صفحه مراجعه شود) قابل توجه متقاضیان تشکیل تعاونی زعفران؛طلای قرمز ایران مقدمه در وضعیت کنونی،یکی از بسترهای اصلی برای نایل شدن به توسعه اقتصادی کشور،تلاش در جهت گسترش صادرات غیر نفتی است.
باشد که مورد استفاده علاقمندان قرار بگیرد: علاوه بر این،در صورت توجه به گسترش و توسعه بخش کشاورزی، فرصتهای اشتغال فراوانی ایجاد خواهد شد که میتواند معضل بیکاری را(که هم اکنون دولت و جامعه را به خود مشغول کرده است)بهویژه برای جوانان و زنان کشور تا حدود زیادی مرتفع سازد.
ازاینرو،از این شماره برخی زمینههای بخش کشاورزی که برای تشکیل تعاونیهای تولیدی بسیار مناسب میباشند،معرفی خواهد شد و در این شماره به معرفی«زعفران»خواهیم پرداخت بدان امید که مورد استفاده متقاضیان تشکیل شرکتهای تعاونی و سایر علاقمندان قرار گیرد.
اما،مهمترین نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که در فصل سرما(که دوره خواب پیاز زعفران است)نباید آن را آبیاری کرد و یا باران ببارد.
نحوه کاشت پیازها نیز به شرح زیر است: -گودهایی به عمق حدود 02 سانتی متر در زمین کنده میشود.
2-به موجب آنکه خاک بر اثر رفتوآمد دام و نیز افراد مختلف تا حدود زیادی تحت فشار قرار گرفته و کوبیده شده است، دوباره سست شده و برای رشد دوباره گیاه آماده میگردد.
قسمت مرغوب و قابل استفاده گیاه زعفران(زعفران خشک)برای انسان،بخش رنگی و خوشبوی کلاله مادگی است که گاهی از میله مادگی نیز که کمی زرد است به آن اضافه میکنند.
برای پیشگیری نیز میبایست در هنگام کشت،همه پیازها را به دقت بررسی کرد و تنها پیازهای سالم و عاری از بیماری برای کشت انتخاب شود."