چکیده:
پژوهش حاضر با اتخاذ رویکرد پدیدارشناسی و باهدف تبیین تعارضات جنسی نوجوانان موردبررسی واقع شد. روش این پژوهش کیفی بود که با ۱۴ نفر از نوجوانان شهر شیراز در سهطبقه اجتماعی بالا، متوسط و پایین انجام شد. روش نمونهگیری هدفمند و منطبق بر منطق اشباع نظری بوده تا به واکاوی پدیدارشناسانه تعارضات و تعاملات جنسی نوجوانان بپردازد. تکنیک گردآوری اطلاعات بهدستآمده، مصاحبهی عمیق نیم ساختیافته بود. پس از کاوش عمیق مصاحبهها، دادههای حاصله بر اساس مدل تحلیل مضمون کینگ و هاروکس تفکیک شد. نتایج نشانگر یک حیطه اصلی تعارضات جنسی نوجوانان بود که شامل نه زیرمجموعه: تمایلات جنسی، کنجکاوی و تخیلات جنسی، فضای مجازی و فیلم پورن، عشق و رابطه جنسی، بلوغ، ازدواج، دوستی با جنس مخالف، پردهی بکارت و خود ارضایی است. یافتهها بر تاثیر رسانهها و فضای مجازی جنسی در درجهی اول و بعدازآن دوستان و همسالان در افزایش تعارضات جنسی و رفتارهای پرخطر جنسی تاکید دارد.
خلاصه ماشینی:
نتایج نشانگر یک حیطه اصلی تعارضات جنسی نوجوانان بود که شامل نه زیرمجموعه: تمایلات جنسی، کنجکاوی و تخیلات جنسی، فضای مجازی و فیلم پورن، عشق و رابطه جنسی، بلوغ، ازدواج، دوستی با جنس مخالف، پردهی بکارت و خود ارضایی است.
تجزیهوتحلیل اطلاعات دریافت شده از مصاحبهها بر اساس روش تحلیل مضمون کینگ و هاروکس استوار گردیده است یافتهها حاصل واکاوی محتوای مصاحبهها به یک حیطه اصلی تعارضات جنسی نوجوانان اشاره دارد که به نه زیرمجموعه: تمایلات جنسی، کنجکاوی و تخیلات جنسی، فضای مجازی و فیلم پورن، عشق و رابطه جنسی، بلوغ، ازدواج، دوستی با جنس مخالف، پرده بکارت و خود ارضایی تقسیم میشود، هر حیطه به تفکیک و بهصورت مبسوط با استناد به گفتههای مصاحبهشوندگان، موردبررسی قرار گرفت.
همچنین نتایج بیانگر تشدید روابط دوستی با جنس مخالف و روابط جنسی پیش از ازدواج به علت عدم آگاهی از پیامدهای آن و نیز گماشتن فضای مجازی جنسی بهعنوان منبع یادگیری مسائل جنسی و تقلید از آن، بوده است، در پی این ناآگاهی نوجوانان ناخواسته به انجام رفتارهای جنسی پرخطر گرایش پیدا میکنند بدون اینکه بدانند خطراتی مانند بیماریهای مقاربتی آنها را تهدید میکند و درنتیجه چالشهایی مانند شکست عشقی، بارداری ناخواسته، ترس از ازالة بکارت و طرد شدن، ترس از تنبیه و تلاش برای مخفی نگهداشتن روابط دوستی، آنها را درگیر میکند.
Reprodoctive health considerations in sexual or Gender Minority Adolescents.
The development of the sexual self-concept inventory for early adolescent girls.
Sampling method was purposeful and consistent with theoretical saturation logic until to phenomenological explore the sexual conflicts and interactions of adolescents.
کلیدواژه ها:
نوجوانان
،
تعاملات جنسی
،
تعارضات جنسی