چکیده:
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر خوردن دو کربوهیدرات با GI متفاوت وگلوتامین بر مقادیر ایزوآنزیمهای کراتین کینازو زمان واماندگی در زنان فعال انجام گرفت. آزمودنیهای این پژوهش 40 دانشجو با میانگین سنی 4 / 3 ± 82 / 24 سال وقد 1 / 5 ± 25 / 165 سانتیمتر، داوطلبانه انتخاب شدند و در چهار گروه شاخص گلیسمی کم و گلوتامین، شاخص گلیسمیزیاد و گلوتامین، گروه گلوتامین و گروه دارونما تصادفی قرار گرفتند. بنابراین برای شاخص گلیسمی پایین، عدس) 135– 130gr (و شاخص گلیسمی بالا، سیبزمینی) 175 – 170 gr (، گلوتامین مصرفی برای هر سه گروه به مقدارg/KgBW 5 / 0 محلول در 250 سیسی آب و دارونما نیز همین میزان استفاده شد. نمونه گیری خون قبل و بعد از آزمونبروس انجام گرفت. تجزیهوتحلیل یافته ها با استفاده از تحلیل واریانس اندازهگیری مکرر و یکراهه با آزمون تعقیبی بونفرونیدر سطح معناداری 05 / 0 ≥ α انجام پذیرفت. نتایج نشان داد خوردن کربوهیدرات با شاخص گلیسمی متفاوت و گلوتامین تاثیر معناداری بر مقادیر CK total و CK MB ندارد، ولی گلوتامین تنها نسبت به گروه کربوهیدرات با شاخص گلیسمیکم مانع از افزایش مقدار CK MM شد و خوردن کربوهیدرات با شاخص گلیسمی متفاوت و گلوتامین مدت زمان فعالیتتا واماندگی را افزایش داد. بنابراین میتوان استفاده از کربوهیدرات با شاخص گلیسمی متفاوت و گلوتامین، گلوتامین تنهابرای افزایش زمان فعالیت و کاهش آسیب سلولی توصیه کرد.
The purpose of this study was to defining effect of two different GIcarbohydrates and Glutamine usage on Creatine kinase and the exhaustion time in active female subjects. For this purpose 40 subjects with the average age of 24.82 3.4 year, the height of 165.25 5.1 cm were participated voluntary in this study. Subjects were divided into 4 groups of carbohydrate with low glycemic and glutamine,carbohydrate with high glycemic and glutamine, glutamine and placebo groups randomly. lentil was used as carbohydrate with low glycemic, and potato as high glycemic food and the consumed glutamine for each three groups with the amount of 0.5 g/kg BW in solution form in water and placebo.Blood samples was collected before and after laboratory Bruce test.For allP
خلاصه ماشینی:
استاد گروه فیزیولوژی ورزش ، دانشکدۀ تربیت بدنی، دانشگاه تهران ، تهران ، ایران چکیده این پژوهش با هدف بررسی تأثیر خوردن دو کربوهیدرات با GI متفاوت وگلوتامین بر مقادیر ایزوآنزیم های کراتین کیناز و زمان واماندگی در زنان فعال انجام گرفت .
همچنین تفاوت معنادار بین میانگین های مورد مقایسه زمان فعالیت تا واماندگی در مورد چهار گروه وجود داشت ، میتوان نتیجه گرفت مصرف کربوهیدرات با دو نمایۀ گلیسمی کم و زیاد به همراه گلوتامین بر زمان فعالیت تا واماندگی تأثیر معناداری دارد.
همچنین نتایج نشان داد مصرف کربوهیدرات با شاخص گلیسمی متفاوت به همراه گلوتامین سبب افزایش زمان فعالیت شد و زمان واماندگی و خستگی را که از طریق مقایسۀ زمان های تست بروس سنجیده شد، به تعویق انداخت .
در تحقیق حاضر با توجه به مصرف کربوهیدرات با نمایۀ گلیسمی متفاوت به همراه مکمل گلوتامین تأثیر معناداری بین گروه های پژوهش در شاخص آسیب سلولی (ایزوآنزیم های کراتین کیناز) مشاهده نشد، اما مقایسۀ تفاضل آنزیم CK MM قبل و بعد از تست بروس نشان داد کربوهیدرات با گلیسمی پایین به همراه گلوتامین نسبت به گلوتامین آنزیم کراتین کیناز عضلانی را بیشتر افزایش داده است .
The effect of glucose and glutamine supplementation during 4 weeks of exhaustive endurance-training on serum growth factors of non-athlete men.
Master of Science Degree in Sport Physiology, Shahid Rajaee University, Tehran, Iran.
Master of Science Degree in Sport Physiology, University of Tehran.
Effect of supplemental carbohydrate with different glycemic index before exercise on fatigue and aerobic power of endurance athletes.