خلاصه ماشینی:
"2-میدیوشهمگاه:چند روز پیش از سد و پنجمین روز سال در تیرماه،زن و مرد خانواده ابزار کار«درو»را که یک ماه بیشتر به درازا میکشد،آماده کرده،سپس چند خانواده که باهم نزدیک هستند با خریدن گوسفندی،همگی زن و مرد و فرزندان اگر امامزادهیی در نزدیکی باشد به آنجا که بتوانند شب هم بمانند،و اگر برنامه یک روزه باشد،در کنار ده جایی که آب و درخت باشد،با پوشیدن رختهای نو،رنگارنگ شاد و زنده به آنجا میروند و تا پایان روز به پختن و خوردن چاشت و دیگر خوراکیها و نوشیدن چای به شادی و گلگشت میگذرانند و در پایان روز به روستا برمیگردند،این روز را برای آغاز درو گرد هم میآیند و جان و تن خود را آمادهی کار سخت«درو»و گردآوری کشتهی خود و خرمن کردن و کوبیدن آن مینمایند،کوبیدن خرمن بیشتر به دست بانوان انجام میپذیرد.
از فردای آن روز انگورچینی را میآغازند و پیش از هر چیز هرچند خانواده با هم زمینی خورتاب به نام«بارگاه»یا«بارگه»برای خود برمیگزینند،زن و مرد،دختر و پسر با رختهای پاکیزهی رنگارنگ شاد به باغهای رنگارنگ (به گفتهی استاد منوچهر دامغانی،آن برگ زرین بین که بر آن شاخ رزانست،گویی به مثل پیرهن رنگ رزان است)روی میآورند،به راستی از دور که نگاه میکنید زیبایی،زندگی و گردش خون سپهر را میبینید و میسهید،و به شور و شادی گروهها مینگرید،در همین باغها سماورها و کتریها میجوشند،خوراکها میپزند،ناشتا و چاشت میخورند و چای مینوشند،انگورهای بیدانه را چیده در بارگاه جلوی خورشید که آفتاب خوب بتابد پهن میکنند و گونههای دیگر انگور را برای درست کردن شیرهی دوشاب«غورآبه»یا«غورآوه»،باسلوغ و مرباهای جورواجور و آویز که به آن«آونگ»یا«اوونگ»میگویند به خانه میبرند."