چکیده:
زمینه: قابلیت نوآوری به مجموعه کاملی از ویژگیهای سازمان اشاره دارد که استراتژیهای نوآوری را تسهیل میکند و صنایع غذایی از مهمترین شاخههای اقتصاد ملی هر کشور است و نقشی محوری در فرآوری مواد خام کشاورزی و تامین مواد غذایی ایفا میکند. هدف: این پژوهش با هدف تعیین عاملهای موثر بر قابلیت نوآوری خطمشی شرکتهای دولتی و خصوصی فعال در حوزه صنعت غذایی ارومیه، با رویکرد تحلیلی به تعیین و دسته بندی مولفهها پرداخته است و پژوهش حاضر از حیث هدف، از نوع تحقیقات کاربردی میباشد. روشها: پژوهش حاضر از لحاظ گرد آوری دادهها از نوع توصیفی- تحلیلی و از حیث روش میدانی است. جامعه آماری تحقیق شامل 221 شرکت در زمینه صنایع غذایی میباشد که حجم نمونه طبق فرمول کوکران143 شرکت بدست آمده است. ابزار تحقیق، پرسشنامه میباشد که روایی محتوایی و پایایی آن مورد سنجش و تایید قرار گرفته شده است. یافتهها: یافتههای حاصل از آزمون برازش نمونه بر اساس شاخص بارتلت و کفایت نمونه برابر با 0. 891 بوده و ضریب اشتراکات استخراجی برای تمامی ابعاد بیشتر از 0. 5 بدست آمده و درصد واریانس تجمیعی تبیین شده عوامل موثر 60. 340 درصد بوده است. نتیجهگیری: طبق نتایج، عوامل موثر بر قابلیت نوآوری در سه عامل؛ نوآوری تولیدی، فرایندی و اداری دستهبندی شده است.
Background: Innovation capability refers to a complete set of characteristics of the organization that facilitates innovation strategies, and Food industries are one of the most important branches of national economy in every country. Objective: this research, with purpose of determinating the affecting factors on the policy innovation capability of public and private companies in the field of food industry of Urmia is to identify and categorize the components by analytical approach. This research is an applied research. Methods: The present research is descriptive-analytical in terms of data collection and field in terms of method. The statistical population of the research is 221 and Sample size with Cochran formula was 143 government and Private companies.The research instrument was a questionnaire whose its content validity and its reliability was coefficient. Findings: The results of the sample fit test were based on the Bartlet index and the adequacy of the sample was 0.891, and the coefficient of aggregate extraction for all dimensions was more than 0.5 and the percentage of variance explained by the effective factors was 60.340%. Conclusion: The factors influencing innovation capability accordingly is categorized into three components: production, process and administrative innovation.