چکیده:
زمینه و هدف: بسیاری از عوامل محیطی از جمله مداخلات غذایی میتوانند التهاب را تعدیل کنند. پژوهشهای قبلی تأیید کردهاند که وعدههای غذایی چرب موجب افزایش فعال شدن نشانگرهای التهابی مانند IL-6 در مرحلة پس از مصرف میشود. ازاینرو هدف از این پژوهش بررسی اثر تمرین هوازی همراه با مصرف عصارة پوست سبز پسته بر بیان IL-6، IL-1 و TNF-α در بافت قلب موشهای صحرایی تغذیهشده با غذای چرب بود.مواد و روشها: در این تحقیق از موشهای صحرایی مادة دوازدههفتهای با وزن بین 180 تا 220 گرم استفاده شد. موشها بهصورت تصادفی به پنج گروه ششتایی تقسیم شدند؛ کنترل مثبت (سالم)، کنترل منفی (چاق)، تمرین، عصاره، تمرین و عصاره (تعامل تمرین و عصاره). بهمنظور ایجاد الگوی چاقی تمامی موشهای صحرایی به مدت چهار هفته جیرة غذایی پرچرب با ترکیبات 40 درصد قند، 13 درصد پروتئین و 47 درصد چربی دریافت کردند. برنامة تمرین با شدت متوسط (MET) در محدودة 50-60 درصد VO2max شامل پنج جلسه تمرین در هفته (دویدن روی نوار گردان) با 5 دقیقه گرم کردن و 20 دقیقه فعالیت و 5 دقیقه سرد کردن بود. در اولین روز شروع تمرین سرعت از m/s 16 شروع شد و طبق برنامه هر هفته m/s 5/2 افزایش یافت و تا در روز آخر پس از چهار هفته به m/s 26 رسید. عصارة مورد استفاده در این پژوهش از عصارة پوست پسته در دوز 60 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم بود. عصاره به شکل مایع و خالص تهیه و با آب مقطر حل شد. سپس به روش گاواژ به مدت چهار هفته و پنج نوبت در هر هفته اعمال شد.نتایج: از نظر بیان IL-1، TNF-α و IL-6 در بین گروهها تفاوت معناداری وجود داشت (001/0P=). آزمون تعقیبی نشان داد از نظر بیان IL-1 و IL-6 بین گروه چاق با سالم تفاوت معناداری وجود دارد (001/0P=). بین گروههای عصاره (001/0P=)، گروه تمرین (001/0P=) و گروه تمرین + عصاره (001/0P=) با گروه چاق تفاوت معناداری وجود داشت. بین گروه چاق با سالم از نظر بیان TNF-α تفاوت معناداری وجود داشت (002/0P=). در بین گروه تمرین، عصاره و تمرین+عصاره تفاوت معناداری از نظر متغیرها وجود نداشت (05/0 ≤P).نتیجهگیری: یافتهها نشان داد که مصرف غذای چرب موجب افزایش بیان IL-6، IL-1 و TNF-α در بافت قلب موشهای صحرایی میشود. اما انجام تمرین هوازی و مصرف عصارة پوست پسته ممکن است موجب کاهش بیان IL-1 و TNF-α شد. با این حال، ترکیبی از اثر توأم آنها میتواند موجب کاهش بیشتر بیان IL-1 و TNF-α شود.
Background and Purpose: Many environmental factors, including dietary interventions, can moderate inflammation. Previous studies have confirmed that high-fat diets increase the activation of inflammatory markers such as IL-6 in the post-consumption phase. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of aerobic exercise with pistachio green skin extract on the expression of IL-6, IL-1 and TNF-α in the heart tissue of fat-fed rats.Materials and Methods: In this study, 12-week-old female rats weighing between 180 and 220 g were used. Rats were randomly divided into five groups; Positive control (healthy), negative control (obese), exercise, extract, exercise and extract (interaction of exercise and extract). In order to create an obesity model, all rats received 0.5 ml per 100 g of body weight orally by gavage for five weeks, five days a week. The training protocol was performed as moderate intensity training (MET) in the range of 50-60% Vo2max, which includes five training sessions per week (treadmill) with five minutes of warm-up, 20 minutes of activity and five minutes of cooling. On the first day of training, the speed started from 16 m / s and increased 2.5 m/s according to the protocol every week and reached 26 m / s until the last day after four weeks. The extract used in this research was pistachio peel extract at a dose of 60 mg per kilogram. The extract was prepared in liquid and pure form and dissolved with distilled water. Then it was applied by gavage method for four weeks and five times per week.Results: There was a significant difference between the groups in terms of IL-1, TNF-α and IL-6 expression (P = 0.001). Post hoc test showed that there was a significant difference in terms of IL1 and IL-6 expression between obese and healthy groups (P = 0.001). There was a significant difference between the extract group (P = 0.001), the exercise group (P = 0.001) and the exercise + extract group (P = 0.001) with the obese group. There was a significant difference between obese and healthy groups in terms of TNF-α expression (P = 0.002). There was no significant difference in terms of variables between the exercise, extract and exercise + extract groups (P ≥ 0.05).Conclusion: The findings of this study showed that consumption of fatty foods increases the expression of IL-6, IL-1 and TNF-α in the heart tissue of rats. But aerobic exercise and consumption of pistachio skin extract reduced the expression of IL-1 and TNF-α. However, the combination of their combined effects further reduced the expression of IL-1 and TNF-α.