چکیده:
هدف: هدف تحقیق حاضر، بررسی تأثیر مدیریت دانش مدیران بر رفاه کارکنان در محیط کار، در شرکت پخش سراسری بانی چاو ایرانیان بوده است. انجام تحقیق حاضر میتواند دانش جدیدی به مسئولین پخش شرکتها در مورد مدیریت دانش و احساس کارکنان از رفاه دهد و میزان مفید یا غیرمفید بودن آن را بررسی نماید. مشکلات احتمالی که در مدیریت دانش به وجود خواهد آمد را شناسایی و راهحل ارائه کند. روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف، تحقیق کاربردی بوده و از نظر شیوه گردآوری و تحلیل اطلاعات، پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنان شرکت پخش سراسری بانی چاو ایرانیان است. در تحقیق حاضر به منظور جمعآوری دادههای مورد نیاز مدل پژوهش، از پرسشنامه استاندارد استفاده شده است. روش نمونهگیری در این پژوهش نمونهگیری تصادفی ساده بوده و به تعداد متناسب با حجم جامعه آماری و براساس فرمول کوکران انتخاب شد. یافتهها: روایی پرسشنامه از طریق روایی همگرا و پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ (0.845) تأیید شد. نتایج با استفاده از مدل معادلات ساختاری و نرمافزارهای 22SPSS و Smart PLS مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد مدیریت دانش مدیران بر رفاه کارکنان در محیط کار در شرکت پخش سراسری بانی چاو ایرانیان تاثیر دارد. همچنین کسب دانش، به اشتراکگذاری دانش، خلق دانش، تدوین دانش و حفظ و نگهداری دانش بر رفاه کارکنان در محیط کار در شرکت پخش سراسری بانی چاو ایرانیان تاثیر دارد. در یک تحلیل مقایسهای میتوان بیان کرد تحقیقات قبلی بر روی مفهوم و شیوههای مدیریت دانش به طور گسترده، مطالعه کرده است. علاوه بر این محققین در گذشته نشان دادند که فرآیند دانش متشکل از تبادل دانش و پرورش و برداشت (نتیجه) دانش است. همچنین محققین، خلق دانش و به اشتراکگذاری دانش را به عنوان شیوههای مدیریت دانش، معرفی میکنند. نتیجهگیری:هرچند ساختار سیستمهای اطلاعاتی نسبتاً مناسب بوده است، اما نتایج آماری مطلوبی را به همراه ندارد و الزاماً منجر به بهبود عملکرد مدیریت دانش در سازمانها نمیشود. به نظر میرسد چالش اصلی مدیریت دانش در سازمانهای مورد مطالعه، مدیریت بهینه اطلاعات به منظور تبدیل آن به دانش سازمانی باشد. در این زمینه تشکیل واحد مدیریت دانش که بتواند برنامهریزی و طرح جامعی را برای جمعآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات و بهکارگیری نتایج در بهبود عملکرد سازمان تدوین و اجرا نماید، احساس میشود. شیوههای مدیریت دانش و حس کارکنان از رفاه در محیط کار، در هر سازمانی ضروری است و مدیران باید شیوههای مدیریت دانش را به عنوان یک اولویت با هم ترکیب کنند تا حس کارکنان از رفاه در محیط کار بهبود یابد.
Aim: The purpose of this study was to investigate the effect of managers' knowledge management on employee welfare in the workplace in Bani Chao Iranian Broadcasting Company. Conducting the present research can give new knowledge to the distribution managers of companies about knowledge management and employees' sense of well-being and examine whether it is useful or unhelpful. It can identify and solve potential problems that will arise in knowledge management. Methodology: The present study is applied research in terms of purpose and a survey in terms of data collection and analysis. The statistical population of the present study is the employees of Bani Chao Iranian Broadcasting Company. In the present study, a standard questionnaire was used to collect the data required for the research model. The sampling method in this study included simple random sampling in a number appropriate to the size of the statistical population and the sample was selected based on Cochran's formula. Findings: The validity of the questionnaire was confirmed by convergent validity, and the reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha (0.845). The results were analyzed using structural equation modeling and 22PSPSS and Smart PLS software. The results showed that the knowledge management of managers has an effect on the welfare of employees in the workplace in Bani Chao Iranian Broadcasting Company. Also, acquiring knowledge, sharing knowledge, creating knowledge, compiling knowledge, and maintaining knowledge have an impact on the well-being of employees in the workplace in Bani Chao Iranian Broadcasting Company. In a comparative analysis, it can be said that previous research on the concept and methods of knowledge management has been extensively studied. Besides, researchers in the past have shown that the process of knowledge consists of the exchange of knowledge and the cultivation and perception (result) of knowledge. Researchers also introduce knowledge creation and knowledge sharing as methods of knowledge management. Conclusion: Although the structure of information systems is relatively good, but does not provide good statistical results and does not necessarily lead to improving knowledge management performance in organizations. It seems that the main challenge of knowledge management in the studied organizations is the optimal management of information to turn it into organizational knowledge. Applying the results is felt to develop and improve the performance of the organization. Knowledge management practices and employees 'sense of well-being at work are essential in any organization, and managers should combine knowledge management practices as a priority to improve employees' sense of well-being at work.