خلاصه ماشینی:
"یکی از مسایل مورد توجه این انجمن،دامن زدن به بحث و تأمل دربارهء علل افت و رکود و یافتن راهکارهای پیشرفت باستانشناسی در ایران بوده و با برگزاری سمینار،میزگرد،سخنرانی و انتشار مجلههای تخصصی دنبال شده است.
از آنجا که مرکز آموزشی باستانشناسی نقش مهمی در«ترسیم چشمانداز آیندهء باستانشناسی کشور»داشتهاند و مهمترین این مراکز گروه باستانشناسی دانشگاه تهران بوده است،سرمقالهء هفتمین شمارهء مجلهء "باستانپژوهی"نگاهی نقادانه به برنامههای درسی گروه باستانشناسی این دانشگاه داشت.
برای ایجاد چنین تحولی توجه به موارد زیر میتواند راهگشا باشد: 1-دعوت از استادان و پژوهشگران متخصص خارج از دانشگاه و تقویت بنیهء علمی این مرکز.
ویژگیهای برنامهء پیشنهادی ما به شرح زیر است: 1-این برنامه در شش بخش:الف)کلیات،ب)دورهء پیش از تاریخ،پ) باستانشناسی دوران تاریخی(1):ایران پیش از اسلام،ت)باستانشناسی دوران تاریخی(2):ایران دورهء اسلامی؛ث)باستانشناسی در خارج از مرزهای فعلی ایران،ج)باستانشناسی و شاخههای مرتبط،تنظیم شده است.
2-به گمان ما اجرای این برنامه مستلزم تغییر در کادر علمی کنونی گروه باستانشناسی بوده و بدون استفاده از استادان و پژوهشگران خارج از دانشگاه تهران امکانپذیر نخواهد بود."
کلید واژه های ماشینی:
گروه باستانشناسی دانشگاه تهران
،
باستانشناسی
،
رکود گروه باستانشناسی دانشگاه تهران
،
برنامههای آموزشی باستانشناسی
،
ایران گروه باستانشناسی دانشگاه تهران
،
مراکز گروه باستانشناسی دانشگاه تهران
،
برنامهء فعلی گروه باستانشناسی دروسی
،
برنامههای درسی گروه باستانشناسی دانشگاه
،
ساختار برنامههای درسی گروه باستانشناسی
،
کلیات باستانشناسی پیشاز تاریخ ایران