چکیده:
مطابق با انتظارات نظری،کلیه کششهای خودقیمتی جبرانی و غیرجبرانی منفی و تمامی کششهای درآمدی مثبت به دست آمدند.در این مطالعه تقاضای مواد غذایی در چارچوب یک سیستم براورد گردیده است.به این منظور ابتدا ساختار تفکیکپذیری مدل با آزمون پارامتری بررسی گردید و سپس از سیستم تقاضای تقریبا ایدهآل در دو حالت ایستا و پویا استفاده شد.در این راستا از دادههای سری زمانی مربوط به سالهای 1353-1382 استفاده گردید.یافتههای مربوط به خصوصیات مختلف و آزمونهای خطای تصریح نشان داد که نتایج در حالت پویا از حالت ایستا بهتر است.نتایج مربوط به ساختار تفکیکپذیری فرضیهء تحقیق(مصرفکنندگان تخصیص درآمد را ابتدا بین گروههای مختلف خوراکی و سپس بین انواع مختلف گوشتها انجام میدهند)را رد نمود.
خلاصه ماشینی:
"هدف از انجام این مطالعه تخمین سیستم تقاضای تقریبا ایدهآل 1 (AIDS) به شکلهای ایستا و پویا برای گروههای مختلف مواد غذایی،توصیف تفکیکپذیری ضعیف2و ارتباط بین کششهای شرطی و غیرشرطی3،بررسی ساختار تفکیکپذیری مدل از طریق آزمونهای پارامتری،آزمونهایی برای تصریح و تصریح غلط زیر سیستمها و ارائه بحث با جزئیات بیشتر در مورد کششهای تقاضای مدل تقریبا ایدهآل پویاست.
در صورت رد نشدن این فرضیه میتوان سیستم تقاضای مواد غذایی را بدون تفکیک انواع زیر گروهها از جمله گوشتها و با استفاده از دادههای تجمعی برای آنها تخمین زد و تقاضا برای آنها را مستقل از سایر گروههای خوراکی بررسی کرد.
دادههای مورد استفاده در این مطالعه سیستم تقاضای تقریبا ایدهآل به شکلهای پویا و ایستا برای مواد غذایی (گوشت قرمز،گوشت پرندگان و گوشت حیوانات دریایی،آرد و رشته،نان،لبنیات و تخممرغ و میوهها و سبزیها)با استفاده از آمارهای سری زمانی هزینههای مصرفی خانوار (سالنامههای مرکز آمار ایران)و شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(بانک مرکزی)برای جامعهء شهری ایران در دوره زمانی 3531-28 بررسی شده است.
n5-1 X2-20/09 LR-33/39 نتایج آزمون تفکیکپذیری نشان میدهد که مقدار نسبت درستنمایی محاسبه شده برابر با 33/93 است و مقدار کای دوپذیری ضعیف در مورد گوشتها رد میشود،در نتیجه استفاده از دادههای تجمعی برای انواع گوشتها در سیستم تقاضا اریب خواهد بود و برای این منظور هریک از انواع گوشت(قرمز،پرندگان و آبزیان)باید به تفکیک در سیستم تقاضای مواد غذایی براورد شوند.
(به تصویر صفحه مراجعه شود) کلیه کششهای غیر مستقیم غیرجبرانی برای مواد غذایی منفی به دست آمده است که نشاندهنده رابطه منفی بین قیمت کالاها و تقاضای آن کالاهاست."