خلاصه ماشینی:
"تأثیر گفتگوی تمدنها بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران شهریار دبیرزاده مقدمه تنظیم و تدوین سیاست خارجی از جمله مسؤولیتهای یک دولت است که در ضمن آن یکی از مناقشهانگیزترین حوزههای سیاستگذاری نیز میباشد.
"9 کمال خرازی وزیر امور خارجه در سخنانی که پنج ماه پس از انتخاب آقای خاتمی به ریاست جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل ایراد میکند،درباره سیاست گفتگوی تمدنها میگوید:"گسترش گفتگو و همکاری قانونمند بینالمللی برنامههای سیاست خارجی دولت جدید ایران است.
گسترش روابط با تمام کشورها براساس احترام متقابل،منافع مشترک و نفی هرگونه سلطهگری و سلطهپذیری و تأکید بر نهادینه شدن مقررات حقوق بینالملل،تلاش در جهت کاهش تشنج در سطح منطقهای و بینالمللی و تقویت انسجغام و وحدت کشورهای اسلامی و غیر متعهد از جمله اولویتهای سیاست خارجی دولت جمهوری ایران است.
31از طرفی این سیاست از لحاظ بعد زمانی نیز در بهترین زمان ممکن ارائه شده است چرا که با فروپاشی نظام دو قطبی فرصتهای جهانی جدید برای بازیگران بینالمللی فراهم شده و هریک میتوانند با استفاده به موقع و صحیح از این فرصتها و طرح دیدگاههای جدید در جهت تامین منافع خود تلاش کنند.
به این ترتیب برگزاری اجلاس سران که نمونهای از گفتگوی میان کشورهای اسلامی بود وجهه و اعتبار بینالمللی را تقویت کرد و هالهای از مشروعیت بینالمللی به ایران بخشیده و یکی از اهداف سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی که برای هرکشوری مهم میباشد یعنی پرستیژ را برای ایران در منطقه و جهان به ارمغان آورد."
کلید واژه های ماشینی:
سیاسی
،
سیاست خارجی جمهوری اسلامی
،
جمهوری اسلامی ایران
،
گفتگوی تمدنها
،
ایران
،
سیاست خارجی
،
تأثیر گفتگوی تمدن ها
،
گفتگوی تمدنها بر سیاست خارجی
،
گفتگوی تمدن ها بر سیاست
،
تمدن ها بر سیاست خارجی