خلاصه ماشینی:
"2-برنج نمودار 2 نشان میدهد که حد متوسط مصرف سرانه برنج در مناطق شهری و روستایی طی دوره بررسی دارای روند صعودی بود،به طوری که در مناطق شهری،روستایی و کل کشور، به ترتیب از 58،97 و 28 گرم در سال 2631،به 211،89،601 گرم در روز در سال 1731 رسید.
نمودار 1:روند مصرف سرانه نان در مناطق شهری،روستائی و کل کشور ایران 17-3631 (به تصویر صفحه مراجعه شود) نمودار 1:روند مصرف سرانه نان در مناطق شهری،روستائی و کل کشور ایران 17-3631 (به تصویر صفحه مراجعه شود) 3-انواع گوشت و تخممرغ همان طور که نمودار 3 نشان میدهد،حد متوسط مصرف سرانه انواع گوشت و تخممرغ طی دوره مطالعه در مناطق شهری به میزان قابل توجهی بیشتر از مناطق روستایی بود،اما در مناطق شهری،مصرف این گروه از مواد غذایی دچار افت شد به طوری که از 571 گرم در 2631 به 101 گرم در سال 1731 کاهش یافت.
بررسی الگوی مصرف خانوارهای شهری به قیمت ثابت طی سالهای 16-07(32) نشان میدهد با آنکه درآمد خانوارها طی این دوره ظاهرا افزایش یافته است ولی افزایش تورم بیش از افزایش مزبور بوده به طوری که از قدرت خرید خانوارد 5/1 درصد کاسته شده است،بنابراین میتوان فرض کرد که واکنش خانوارهای شهری در مقابل کاهش قدرت خرید،جایگزین کردن نان(ماده غذایی اصلی و ارزان)به جای مواد غذایی گرانقیمت و دارای کشش تقاضای زیاد،نظیر انواع گوشت و تخممرغ بوده است.
همان طور که نتایج نشان داد،طی دوره مطالعه در مناطق شهری متوسط مصرف سرانه نان،برنج،جبوبات،قند و شکر و روغن افزایش پیدا کرد و همان طور که میدانیم کلیه مواد غذایی فوق نسبت به سایر گروههای غذایی از نظر انرژی دارای دانسیته بالایی هستند."