خلاصه ماشینی:
"{UU}پژوهش و جامعه {UU}وضعیت غذا و کشاورزی در سال 1996گزارش سالانه سازمان خواربار و کشاورزی جهانیدرباره کشاورزی جهان رشد تولید جهانی کشاورزی در سه دهه گذشته روندی کند داشته است،بویژه در بسیاری ازکشورها که منشأ اصلی اشتغال،رشد اقتصادی و درآمدهای صادراتی است این وضعیتناامیدکننده بوده است.
همانطور که در ویرایش جدید(کتاب)سازمان خواربار و کشاورزیجهانی تحت عنوان وضعیت غذا و کشاورزی(سوفا)گزارش شده است،تولید کشاورزی ودامی در سال 1995 در بیشتر منطقههای توسعهیافته و در حال توسعه به نحوی نامعمول پایینتر ازعملکردهای متوسط بوده است.
در حالی که توسعه کشاورزی برای افزایش تولید غذایی ضروری است،ازجهت کاهش فقر و ایجاد تقاضای مؤثر،یعنی توانایی مردم در خرید غذا،نیز نقش عمدهایبرعهده دارد.
شکل 1-سوء تغذیه در کشورهای در حال توسعه (به تصویر صفحه مراجعه شود) نقش دولتها از اوایل دهه 1980،اصلاحات سیاستگذاری در بسیاری از کشورها در جهت حمایت ازبازار بزرگتر مبتنی بر اقتصاد آزاد و نظام اقتصادی بازتر،همراه با حرکتی مستقل از مفهومبرنامهریزی شده و دولتی توسعه،بوده است.
برنامههای تعدیل ساختاری مربوط به کاهش اشتغال در بخش دولتی،کاهش یارانههای غذایی،وضع مالیاتهایغیرمستقیم و تنزل دستمزدهای واقعی تأثیر منفی بیتناسبی بر فقرای شهری دارد که میزان وقوعناامنی غذایی شهری را افزایش میدهد،که خود حتی موجب کاهش بیشتردستمزدها در میان کارگران میشود.
شکل 3-قیمتهای صادراتی غلات بر حسب تن 1979-1996به دلار اسمی و ثابت(1990) (به تصویر صفحه مراجعه شود) سرفصلهای ویژهکشاورزی شهری کشاورزی شهری در سالهای اخیر تحتتأثیر عواملی چون رشد مناطق شهری در کشورهایتوسعهیافته،وخیم شدن اوضاع و احوال فقرای شهری،اختلال در عرضه مواد غذایی به سببکشمکش و بلایای طبیعی و کمی مواد غذایی برخاسته از پسروی زیستمحیطی و منابع محدود،موجب جلب علاقه فزایندهای شده است."