خلاصه ماشینی:
"هیأت از بمبئی به کلکته مسافرت و در آنجا که بزرگترین مرکز صادرات چای-گونی و چتائی است با سازمان چای هند-بازرگانان صادرکننده چای و سازمان گونی و چتائی هند تماس گرفت بازرگانان صادرکننده چای در جلسه مشترکی که بمناسبت ورود هیأت تشکیل داده بودند اظهار داشتند با آنکه چای محصول هند از نظر کیفیت از محصولات مشابه کشورهای دیگر مرغوبتر است چرا واردکنندگان ایرانی این فروشنده با سابقه را که متقابلا خریدار کالاهای صادراتی ایران است فراموش و قسمت عمده چای مصرفی خود را از کشورهای تهیه مینمایند که فقط فروشندهاند ضمنا توضیح دادند چون در ایران چای اکثرا مورد مصرف توده مردم است لذا باید از نظر کیفیت نوعی را انتخاب نمود که از این حیث مقرون بصلاح و صرفه باشد و بعنوان مثال گفتند چای هندی را میتوان چند بار دمکرده نوشید در حالیکه چای سیلانی و جاوهای فقط ظاهر فریبندهای دارند و تازه همینکه مدتی در انبار ماند آنراهم (تصویرتصویر) هیأت بارزگانی ایران در ضیافت سندیکای خشکبار هند در بمبئی از چپ براست از نفر سوم ببعد:آقایان حاج محمد آقا کاشانی-دکتر جعفری-علی اصغر پیرزاد از دست میدهد و بطور مزاح گفتند اینگونه مصرفکنندگان چای را با چشم مینوشند نه دهان.
(تصویرتصویر) هیأت بازرگانی ایران در سازمان چای هند در کلکته از چپ براست از نفر دوم ببعد:آقایان دکتر جعفری-علی اصغر پیرزاد و نفر ششم آقای حاج محمد آقا کاشانی در مذاکراتیکه با رئیس سازمان گونی و چتائی هند بعمل آمد قبول نمود که در مورد انواع خشن نمیتواند با پاکستان رقابت نماید ولی نسبت بانواع دیگر آن اظهار امیدواری نمود و از نظر مطالعه نمونههای کامل آنها را به سفارت ایران در دهلی فرستاد که از طریق زمینی بتهران حمل و در اختیار علاقمندان گذارده خواهد شد."